ds. Willem Glashouwer in gesprek met Bert Noteboom
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

30 november 2021 door Redactie

Ds. Willem Glashouwer was niet altijd gelovig: "Nadat ik mijn vader naar de kerk bracht, ging ik naar de kroeg"

Je zou verwachten dat ds. Willem Glashouwer als domineeszoon het geloof van jongs af aan interessant vond. "Ik was eerlijk gezegd liever in de kroeg te vinden", vertelt Glashouwer over zijn tienertijd in Amsterdam. "Ik had voor van alles interesse, maar eigenlijk niet in het geloof." Bert Noteboom spreekt met ds. Glashouwer over hoe hij uiteindelijk zijn weg vond naar de kansel als predikant.

De vader van ds. Glashouwer werd blind en de kinderen brachten hun vader om de beurt naar de spreekbeurten door het hele land. Vanaf zijn achttiende was ds. Glashouwer ook regelmatig aan de beurt. Hij vertelt dat hij zijn vader afzette bij de kerk en zelf naar het café ging. "Ik was eigenlijk het zwarte schaap van de familie. Ik moest niets van het geloof hebben", aldus ds. Glashouwer. Na een bijzondere week kwam daar verandering in. Er was een zendeling op bezoek uit het Midden-Oosten en een week lang reed ds. Glashouwer de zendeling en zijn vader door heel Nederland. "Halve nachten voerden we op de terugweg discussies over het geloof en het bestaan van God", vertelt ds. Glashouwer.

Uiteindelijk stelde de vader van ds. Glashouwer het volgende: "De kans is 50 procent dat jij gelijk hebt en God niet bestaat, en 50 procent dat ik gelijk heb en God wel bestaat. Als God wel zou bestaan verandert dat alles in het leven. Dat moet je ondervinden door je radicaal aan Hem over te geven. Ik vroeg hem waarom ik dat zou doen, als God en Jezus echt waren dan konden zij zich toch aan mij openbaren? Waarom moest ik als eerste de beslissing nemen? Toen zei mijn vader iets wat ik nooit vergeten ben: 'Zij hebben de beslissing al genomen. De Vader heeft het liefste wat Hij had gegeven en Zijn Zoon heeft zijn leven gegeven. Opdat jij niet verloren zou gaan. En nu is het jouw beurt.'"

Het gesprek leidde tot een bijzonder moment. Glashouwer zette de auto aan de kant van de weg en bad een kort en simpel gebed: "God als U er bent, hier ben ik. Ik geef me radicaal aan U over en ik zal me voor de rest van mijn leven inzetten om U te dienen, maar dan moet ik het wel zeker weten." En toen? "Er gebeurde helemaal niets. En ik dacht: ik wist het. Ik zal nooit meer zoiets stoms doen en in de lucht praten. Maar die nacht werd ik wakker en vond ik mezelf lovende en prijzende de Vader, de Zoon en de Heilige Geest."

Bekijk het hele getuigenis van ds. Willem Glashouwer in het onderstaande gesprek met Bert Noteboom.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Prachtig getuigenis. Ja, de Heer leeft echt en dat heb ik ook mogen ervaren, alleen mijn gebed brak toen wèl meteen open en werd ik vervuld met Zijn Geest en zijn er o.a. 3 onreine geesten uit me gevlogen (dit ging toen ook door tot in mijn slaap). Dus ik kan me wel wat voorstellen bij dit getuigenis van Ds. Glashouwer. De Heer maakt echt Zijn werk af, wakend of slapend... Hij maakt je wel wakker.

Jammer dat Ds Glashouwer dit niet veel meer deelt in het openbaar. Zo'n mooi overtuigend, krachtig getuigenis moet je niet voor jezelf houden.
Maar gelukkig... je kunt het nu bekijken op YouTube. Fantastisch