Afghanistan foto Open Doors
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

24 november 2021 door Open Doors

Miljoenen Afghanen in penarie door Taliban

Miljoenen Afghanen zijn op de vlucht geslagen sinds de Taliban in augustus dit jaar de macht overnamen en de strikte islamitische shariawetten invoerden. In totaal 2,2 miljoen Afghaanse vluchtelingen zijn nu al neergestreken in vluchtelingenkampen over de grens in omringende buurlanden zoals Pakistan en Iran. Binnen de landsgrenzen zijn 3,5 miljoen Afghanen van huis en haard verdreven volgens de vluchtelingenorganisatie van de VN.

Basim stuurt vanuit een van de buurlanden dit bericht aan Open Doors: “Alle mensen zijn bang. De heersende ideologie in mijn land is de sharia. We hebben een gebedsketting georganiseerd voor de situatie in Afghanistan, we hebben Gods bescherming nodig.”

Dr. Ramiz Alakbarov, verantwoordelijk voor de coördinatie van het humanitaire werk van de Verenigde Naties in Afghanistan, zegt: “De mensen van Afghanistan mogen niet de prijs betalen voor de collectieve fouten die zijn gemaakt. Zij verdienen een leven in vrede en waardigheid.”

Afhankelijk van hulp
Begin 2021, nog voor de machtsovername door de Taliban, waren al 18,4 miljoen Afghanen afhankelijk van humanitaire hulp. Op dit moment zijn 3,8 miljoen Afghanen volledig afhankelijk van voedselhulp, terwijl de echte winter nog moet beginnen.

Hamad, een lokaal contact van Open Doors, schrijft: “De situatie bij de grenzen wordt slechter en slechter. Officieel vertrekken is moeilijk, maar mensen steken illegaal de grens over, in grote aantallen. Word je gepakt door grensbewakers, dan sturen ze je terug. Mensen proberen zich wanhopig te verstoppen. Veel gewone mensen worstelen om te overleven. We hebben wijsheid en de leiding van God nodig.”


Christenvervolging
- Gideon kreeg zevenhonderd stokslagen: "Ik kreeg alleen medicijnen als ik mijn geloof zou ontkennen"
- Criminele bende ontvoert zestig kerkgangers in Nigeria
- Hindoe-nationalisten blijven christenen in India aanvallen
- Indiase christenen aangevallen tijdens kerkdienst door 200 radicale hindoes
- Cubaanse pastor al maanden vast vanwege deelname aan vreedzaam protest
Meer over Christenvervolging »

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen