Christelijk meisje Pakistan
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 november 2021 door Redactie

Angst voor gedwongen huwelijk na ontvoering Pakistaans christenmeisje (12) door moslim

Een Pakistaans christelijk meisje (12) wordt sinds begin november vermist nadat zij werd ontvoerd door een moslim. De familie van Meerab Abbas is bang dat ze gedwongen bekeerd is tot de islam en getrouwd is met de oudere Muhammad Daud. De ontvoering is gemeld bij de politie die twee verdachten heeft gearresteerd, van het meisje ontbreekt echter nog elk spoor, meldt International Christian Concern (ICC).

De familie van Meerab heeft het zwaar. Volgens bekenden is moeder Farzana opgenomen in het ziekenhuis, vanwege het emotionele trauma. "Ze heeft al veel moeilijkheden meegemaakt", aldus voorganger Zahid Augustine. De voorganger benadrukt hoe serieus de gevolgen van gedwongen kindhuwelijken zijn voor meisjes en hun familieleden. "We vragen de regering om de ontvoeringen en gedwongen huwelijken serieus te nemen en minderjarigen te redden van deze tragische realiteit. Meerab is pas 12 jaar oud. Ze kan nog niet met iemand trouwen. De daders die deze misdaden begaan doen dit onder het mom van religie. We willen gerechtigheid zien."

Christenen in Pakistan hebben te maken met verschillende vormen van vervolging en tegenslag. Vrouwen en meisjes lopen het gevaar ontvoerd te worden. Na de ontvoering worden zij vaak gedwongen zich te bekeren tot de islam en trouwen zij met een moslimman. Helaas worden de meisjes in veel gevallen niet teruggevonden en de daders vaak niet berecht. Het moslimland kent daarnaast een strenge islamitische wetgeving. Christenen worden regelmatig beschuldigd van godslastering en hiervoor veroordeeld tot een celstraf of zelfs de doodstraf. Pakistan staat op plek vijf op de Ranglijst Christenvervolging van Open Doors.

Meerab is niet het meisje op de afbeelding.


Christenvervolging
- Gideon kreeg zevenhonderd stokslagen: "Ik kreeg alleen medicijnen als ik mijn geloof zou ontkennen"
- Criminele bende ontvoert zestig kerkgangers in Nigeria
- Hindoe-nationalisten blijven christenen in India aanvallen
- Indiase christenen aangevallen tijdens kerkdienst door 200 radicale hindoes
- Cubaanse pastor al maanden vast vanwege deelname aan vreedzaam protest
Meer over Christenvervolging »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Vreselijk ???? respect