Zelfdoding
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 november 2021 door Patrick Goede

Zelfdoding geliefde voorganger in Houston laat vrienden en familie in shock achter

De Christian Post deelt het trieste verhaal van de 45-jarige pastor Quinnzhahn Barnes. De geliefde voorganger van de Selah Fellowship Temple kwam door een pistoolschot om het leven. Afgelopen donderdag bevestigde het Harris County Institute of Forensic Sciences dat het hierbij inderdaad om zelfmoord ging. "Heer, toon ons genade! Dit heeft mij van m'n stuk gebracht! Rust zacht, Quinnzhahn Barnes", laat een bevriende pastor weten.

De moeder van de overleden pastor, Diane Barnes Motley, vertelt dat hij altijd "vol was van dromen en visioenen" over God. "Toen hij 5 jaar oud was kreeg hij een droom. Een familielid van hem was net overleden en we wilden dat aan hem vertellen. Maar hij stond er op dat hij eerst over zijn droom zou vertellen: 'Ik droomde vannacht dat de Heer bij iemands huis langsging.' Toen iemand hem vroeg hoe hij zeker wist dat het God was antwoordde Barnes: 'Omdat ik op zijn schoot zat.'

Zijn dochter zong tijdens zijn drie uur durende begrafenisdienst. Zijn zoon kon daar slechts een paar woorden uitbrengen. "Ik ga mijn vader heel erg missen. Ik hou heel erg veel van hem. Sorry dat ik niet veel zeg. Ik weet dat hij op een betere plek is."

Worstel je met suïcidale gedachten? Praat erover! Ga naar 113.nl of bel 0800-0113.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Je partner verliezen is erg, maar jouw kind verliezen op deze manier is heel verdrietig. Mijn moeder is nooit over het verlies van mijn broer heen gekomen en het leidde tot een verslechtering van haar conditie. Ik wens de familie oprecht veel sterkte om met dit verlies om te gaan en het proberen een plaats te geven. Voorganger zijn, ook in Nederland, kan eenzaam zijn. We moeten daar oog voor hebben, want (echte) vriendschap schijnt schaars te zijn.