Rechter
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 september 2021 door Redactie

Dordtse predikant afgeperst met foto's en chatgesprekken op homodatingsite

Een 60-jarige predikant in opleiding uit de regio Dordrecht is jarenlang afgeperst met naaktfoto’s die hij in een chatbox op een homodatingsite naar contacten heeft gestuurd. Dat maakt het Algemeen Dagblad bekend.

De predikant in opleiding is vanaf half 2018 tot maar 2021 afgeperst door een 45-jarige gedachte en heeft in die periode bijna 150.000 euro aan zijn afpersers betaald. De getrouwde man begaf zich op een datingsite voor homoseksuele mannen en kwam daar in contact met de verdachte. Hij stuurde naakfoto’s van zichzelf en voerde chatgesprekken. De man met wie hij chatte slaagde er echter in zijn identiteit te achterhalen en begon hem af te persen.

Jarenlang dreigde hij om de chatgesprekken in combinatie met de naaktfoto’s openbaar te maken. Als de predikant niet betaalde, zou de verdachte alles naar zijn vrouw, kinderen en kerkelijke contacten sturen. Keer op keer besloot de predikant te betalen. Totdat hij besloot om aangifte te doen. Afgelopen vrijdag vond de voorbereidende zitting plaats.

Lees het hele verhaal in het Algemeen Dagblad.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Ik zie nu geen reacties op deze bijdrage. Misschien omdat het ongemakkelijk voelt om dat te doen. Immers in de meeste gevallen helpt de dominee een gemeentelid, terwijl nu de veronderstelde toekomstige dominee ernstige fouten maakte. Zou deze man, van wie het leven en dat van zijn omgeving vermoedelijk op zijn kop stond of staat, nu wel de pastorale hulp krijgen die hij in feite mogelijk al eerder zelf had kunnen vragen. Was er ook geen vriend die hem had kunnen helpen? Ik bid hem volledig herstel toe in geest, ziel en lichaam.