Ayfer Koç
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

13 september 2021 door Redactie

Echtgenote Omtzigt stopt als raadslid CDA in Enschede

Ayfer Koç, de echtgenote van Pieter Omtzigt, zal zich bij de gemeenteraadsverkiezingen niet meer verkiesbaar stellen als raadslid bij het CDA in Enschede. Dat laat Koç zondagavond weten in een verklaring. Ze blijft wel aan tot de verkiezingen om haar periode als raadslid af te maken, schrijft het ANP.

"De afgelopen tijd was door de gebeurtenissen binnen het landelijk CDA een enorme worsteling voor mij, mede door de grote persoonlijke impact op mijzelf en mijn gezin. Dat maakt dat ik mij niet meer vol enthousiasme, passie en overtuiging kan inzetten als CDA-volksvertegenwoordiger", zegt Koç in de verklaring. De afdelingsvoorzitter van het CDA-Enschede Laura Pierik laat in een reactie op de verklaring weten begrip te hebben voor het besluit van Koç.

Omtzigt maakte in juni bekend zijn lidmaatschap voor het CDA op te zeggen na een conflict met de partij. Desondanks liet Koç destijds weten aan te blijven als raadslid in Enschede. Vorige week liet Omtzigt weten dat hij definitief niet terugkeert naar het CDA. Wel zal hij als zelfstandig Kamerlid terugkeren in de Tweede Kamer.

CIP.nl publiceerde vorig jaar een interessant interview met de Syrisch-orthodoxe Ayfer Koç. "Als kind werd ik, evenals andere christelijke kinderen, onderweg naar school weleens uitgescholden of met stenen bekogeld", zo vertelde zij. Lees: Ayfer Koç ontvluchtte als christen Turkije.

Foto: 1Twente Enschede | YouTube

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Begrijpelijk.

CDA is zijn (christelijke) identiteit helemaal kwijtgeraakt in de laatste decennia.

Daarbij, en voor haar bovendien, is de "behandeling" van haar man, nou niet iets om dan tóch maar bij de partij te blijven.

Een scheiding reste.
W
Als er in een christelijke partij geen plaats is voor een terdege integere politicus ( een tsaddik) dan nadert het punt van uiteenvallen.

Òf het CDA komt tot bekering òf het heft zichzelf vroeg of laat op.