biddende christen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

13 september 2021 door Redactie

Onderzoek: Amerikaanse christenen geloven nauwelijks nog in Gods almacht

Volgens een recent onderzoek van van Arizona Christian University gelooft een groot deel van Amerikaanse christenen (39 procent) niet in het bestaan van de Heilige Geest. "Mensen lijken zich steeds vaker 'christen' te noemen, ondanks dat ze geen actief geestelijk leven of intenties daartoe hebben", aldus George Barna van het christelijke onderzoekscentrum in Arizona in een toelichting op de Christian Post.

Uit het onderzoek komen resultaten naar voren. Slechts 6 procent van de ondervraagden gelooft in een 'Bijbels wereldbeeld', Gods almacht en dat de Bijbel het onfeilbare woord van God is. Daar tegenover gelooft 33 procent van de ondervraagden die zichzelf als christen identificeren in Karma. Dit is een van oorsprong hindoeïstische overtuiging die neerkomt op 'wie goed doet, goed ontmoet'. Ongeveer een kwart van de ondervraagden gelooft niet dat er een absolute morele waarheid bestaat en 39 procent geeft aan dat ze geloven dat de Heilige Geest niet écht bestaat, maar slechts een symbool is van Gods aanwezigheid.

Door dit onderzoek wordt volgens Barna duidelijk dat christenen heel verschillend naar onderwerpen kunnen kijken, omdat mensen zelf bepalen wanneer zij wedergeboren zijn en geloven of niet. "Het onderzoek laat zien hoe voorzichtig we om moeten gaan met het label 'christen'", aldus Barna. "Uiteindelijk kan je aan iemands wandel zien of ze werkelijk Christus volgen, of dat ze zich slechts als christen identificeren door de cultuur waar ze in zijn opgegroeid."

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

K
Even het achterliggende artikel gelezen. Dat begint er mee dat 6% een bijbelse wereldvisie heeft. Dan vraag ik mij toch wel af wat dat dan is. Ook uit de rest van het artikel blijkt helaas niet wat nu helemaal de vraagstelling is geweest.