Arthur Alderliesten
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

01 september 2021 door Redactie

Schreeuw om Leven stelt oude bekende aan als nieuwe directeur

Schreeuw om Leven heeft Arthur Alderliesten aangesteld als nieuwe directeur. Hij treedt per 1 oktober in dienst van de organisatie die opkomt voor de rechten van het ongeboren leven. Hij volgt Kees van Helden op, die eerder dit jaar vertrok.

Alderliesten heeft de nodige ervaring binnen dit vakgebied. Eerder was hij namelijk directeur van de Vereniging ter Bescherming van het Ongeboren Kind (VBOK). Hij deelt het nieuws zelf ook op Twitter: ”Opnieuw met hart, hoofd en handen aan het werk vanuit de visie dat het ongeboren kind recht op leven heeft.”

Eerder stelde Alderliesten in gesprek met CIP.nl dat christenen er niet in geslaagd zijn de devaluatie van het mensbeeld tegen te gaan: ”Als zovelen het ontluikend menselijk leven zo ongeveer zien als een bundeltje snot, kun je wel concluderen dat christenen er niet in geslaagd zijn om tegen de tijdsgeest in te laten zien hoe wonderlijk mooi het menselijk leven is. Dat het leven de moeite waard is, ten diepste omdat we uit Psalm 139 weten dat er al een relatie is tussen God en menselijk leven in de knop.”

Alderliesten wordt de opvolger van Kees van Helden waar Schreeuw om Leven een vertrekregeling mee overeen is gekomen. Eerder dit jaar werd bekend dat hij zou stoppen bij de organisatie omdat er langer sprake zou zijn van een onoverbrugbaar visieverschil over de aansturing van de organisatie. Het zorgde voor behoorlijk wat onrust binnen de organisatie omdat een gedeelte van de achterban het niet eens was met het vertrek van Van Helden.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Bedankt Kees van Helden voor al het goede dat u heeft gedaan voor het ongeboren leven! Ik heb goede herinneringen aan meerdere keren Mars voor het Leven.

Veel zegen op uw verdere levenspad. Dat geldt ook voor uw vrouw.Arthur Alderliesten: veel zegen, wijsheid en bescherming gewenst in uw nieuwe functie.

Pro life is passé voor veel mensen, maar uit de mond van kinderen en zuigelingen en door ongeboren kinderen heen, bereidt God lof!
M
Kees van helden doet zijn naam eer aan. Hij is een held. Een organisatie als SOM heeft een heldere lijn nodig en een sterke leider. Dat was hij.