communie
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

23 juli 2021 door Redactie

Eerste 'pro-abortus' senator geweigerd bij communie in katholieke kerk

Een Amerikaanse senator uit New Mexico is geweigerd bij de communie in de Rooms-Katholieke Kerk om zijn pro-abortusstandpunten. Recent besloten Amerikaanse bisschoppen pro-abortuspolitici te weigeren bij de communie (vergelijkbaar met het Heilig Avondmaal), om zo hun pro-lifestandpunt te bekrachtigen. Senator Joe Cervantes is de eerste christelijke politicus die geweigerd is, meldt CBN News. "Bid voor de ontwikkelingen in de kerk", tweet Cervantes.

"Ik ben gisteravond geweigerd bij de communie in de kerk door een katholieke bisschop hier in Las Cruces op basis van mijn politieke overtuigingen. De nieuwe priester van de gemeente heeft aangegeven dat hij dit zal blijven doen. Bid voor de ontwikkelingen in de kerk onder het gezag van paus Franciscus", aldus de politicus op Twitter. De weigering kwam niet geheel als verrassing voor Cervantes. "We hebben hem meerdere keren benaderd. Als hij voor een nieuwe pro-abortuswetgeving zou stemmen, was hij niet welkom om deel te nemen aan de communie", aldus de woordvoerder van de kerk Christopher Velasquez.

De meerderheid van de aanwezige bisschoppen stemden recent bij de jaarlijkse bijeenkomst van Amerikaanse bisschoppen voor het weigeren van pro-abortuspolitici. Het was een omstreden keuze waarmee de bisschoppen aan wilden geven dat zij niet achter het pro-abortusbeleid van katholieke politici staan. De paus drong erop aan de politici niet te weigeren, omdat het weigeren van iemand bij de communie een gecompliceerde zaak is. Toch stemde de meerderheid van de bisschoppen voor de weigering. Bisschoppen mogen per bisdom beslissen hoe zij hiermee omgaan.

De president en andere Democraten zijn welkom in de kerk, maar mogen niet overal deelnemen aan de communie. Senator Cervantes is de eerste politicus die daadwerkelijk geweigerd is bij de communie. De kerk waar Biden regelmatig diensten bijwoont, heeft aangegeven dat zij iedereen toelaten tot de communie, ongeacht hun politieke overtuigingen.  

Lees ook: Waarom Biden weigeren bij de Heilige Communie een slecht idee is en Is het heilig avondmaal bedoeld om christenen te berispen? 3 christenen geven antwoord.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Is deze actie niet enkele decennia (te) LAAT, over tijd in Nederland?

MAAR hopelijk ook voor ons land, wordt die binnenkort alsnog uitgevoerd,

Laat is in elk geval beter,dan,

NOOIT!Anders blijft die ´slachtpartij´ jaarlijks nog steeds tienduizenden doden opleveren!