jeugd corona
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

07 juli 2021 door Redactie

Uitbraak deltavariant coronavirus onder jongeren na kamp Amerikaanse megakerk

In de Amerikaanse megakerk Clear Creek Community Church is een grote uitbraak van de deltavariant van het coronavirus geconstateerd. Meer dan 125 jongeren en jeugdleiders uit League City, Texas testten positief na een Bijbelkamp van de gemeente, meldt de Christian Post. "Het breekt ons hart", reageert voorganger Bruce Wesley.

De besmette jeugdleden keerden na het kamp terug naar huis en besmetten daar een groot deel van hun familie. "Het breekt ons hart dat zoveel gemeenteleden besmet zijn geraakt. We zijn in het afgelopen jaar altijd voorzichtig geweest en hebben alle protocollen gevolgd om onze naasten uit liefde te beschermen", aldus voorganger Bruce Wesley over de uitbraak. In totaal raakte ongeveer een kwart van de deelnemers en medewerkers van het Bijbelkamp van Clear Creek Community Church besmet met het coronavirus. Het is onduidelijk hoe de uitbraak is ontstaan.

De deltavariant van het coronavirus is besmettelijker dan de oorspronkelijke variant van het virus. Mensen die besmet raken met de deltavariant vertonen vaak ergere symptomen. De variant werd als eerste geconstateerd in India in december en kort daarna ook in Groot-Brittanië, waar veel patiënten om het leven kwamen.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

G
Bangmakerij, er staat niets in over hoeveel mensen er symptomen hebben gekregen, alleen dat er mensen volgens (ondeugdelijke) testen positief zouden zijn.

Deltavariant is niet anders dan vaccinatie schade. Komt praktisch alleen voor bij mensen die al geprikt zijn.