Mozaiek0318
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

06 juli 2021 door Redactie

Mozaiek0318 houdt deuren gesloten tot na de zomer: "Willen echt weer kunnen zingen met elkaar"

Kerken kunnen inmiddels al enkele weken diensten organiseren met meer bezoekers. Steeds meer kerken doen dit ook daadwerkelijk. Mozaiek0318 heeft echter besloten om pas in het nieuwe kerkelijke seizoen weer diensten te gaan organiseren. Dat maakt voorganger Nelinda Troost bekend op de Facebookpagina van de kerk.

Fysieke diensten in september
Veel kerken kiezen ervoor om maximaal gebruik te maken van de versoepelingen die enkele weken geleden ingingen. Dat betekent dat er weer meer bezoekers welkom zijn bij diensten en dat er (ingetogen) wordt gezongen. Daarbij dient wel nog steeds de anderhalve meter afstand gerespecteerd te worden. Ook houden vrijwel alle kerken zich nog aan de diverse hygiënemaatregelen en registratieplicht. Mozaiek0318 gaat echter ruim na de zomer pas weer open.

"We willen echt weer kunnen zingen met elkaar."

”Ik kan je vertellen dat vanaf 5 september ons nieuwe seizoen start”, vertelt Troost in een videoboodschap. ”Dit doen we dan nog steeds even online. De week erop, 12 september, openen we weer de deuren, mits er niet al te strenge maatregelen zijn. We willen bijvoorbeeld echt weer kunnen zingen met elkaar.”

Anderhalve meter
De voorganger legt vervolgens uit waarom haar kerk er voor gekozen heeft om niet al voor de zomer de deuren te openen: ”Er zijn versoepelingen, dat klopt. Maar we zitten nog steeds vast aan de anderhalve meter afstand. Dat betekent dat we in plaats van 1500 mensen maar 250 mensen kwijt kunnen in de zaal van de Basiliek. Daarnaast zul je begrijpen dat wij per dienst heel veel vrijwilligers nodig hebben, wel tegen de 100. Sommige teams hebben al anderhalf jaar stilgelegen. Het heeft even tijd nodig om dat allemaal weer op te starten en te inventariseren wie er nog aan boord zijn. Daar willen we de komende tijd de ruimte voor nemen.”

Kleine groepen
”Het is heel erg gaaf om te horen dat mensen er vanwege de versoepelingen voor kiezen om in kleine groepen bij elkaar te komen”, vervolgt Troost. ”We krijgen brieven van mensen die samenkomen in huiskamers, tuinen, schuren en buurtcentra. Ontzettend gaaf! Zij zijn op deze manier kerk met elkaar, kijken de livestream en vieren het leven. Wie weet is dit voor jullie ook een optie om deze zomer kerk te zijn met elkaar.”

"We krijgen brieven van mensen die samenkomen in huiskamers, tuinen, schuren en buurtcentra. Ontzettend gaaf."

Digitale diensten
Tijdens de coronacrisis bleef Mozaiek0318 diensten organiseren, maar daarbij waren geen kerkgangers welkom. De diensten worden iedere zondag uitgezonden via de livestream en zijn enorm populair geworden. Ze worden door duizenden mensen bekeken. Sommige diensten trokken bijna 30.000 digitale bezoekers. Het zorgde ervoor dat voorgangers Kees Kraayenoord en Nelinda Troost werden uitgenodigd bij talkshow BEAU. Lees hier wat er aan tafel gezegd werd. Ook Annemarieke Graveland, die namens CIP.nl digitale diensten bezoekt, beleefde een dienst van Mozaiek0318 mee. Lees in deze column haar ervaringen. CIP-redacteur Nienke Alblas schreef in deze column over haar ervaringen met Mozaiek0318. 


Mozaiek0318
- Deze dominees zien veel kerkgangers vertrekken naar Mozaiek033: "Soms zijn we jaloers op ze"
- Snelgroeiende kerk Mozaiek start zeven nieuwe gemeenten in Nederland
- Kees Kraayenoord over mogelijke uitbreiding Mozaiek0318: "Dat wij een stofzuigerkerk worden genoemd, doet pijn"
- Broeder van apostel Paulus schrijft brief aan snelgroeiende kerk Mozaiek0318
- Mozaiek-voorgangers Arjen en Emiel: "We worden zenuwachtig van eenzijdige claims"
Meer over Mozaiek0318 »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Ik hoop het voor ze maar er is ook de kans dat alles weer ingeperkt gaat worden na de zomer. En dan weer half jaartje wachten.
M
Coronacrisis of geen coronacrisis. Gewoon blijven door zingen voor God. Hij troont op onze lofzangen. Paulus zei: "of moet ik mensen meer gehoorzamen dan God?"
Ik weet het niet of de Here God onze dapper (!) gezongen lofzangen tussen besmette medegelovigen wel zo op prijs stelt. Zo’n roekeloze instelling is m.i. NIET Hem gehoorzamen!

Toen de duivel Jezus probeerde te verleiden tot roekeloos gedrag door voor aller oog heldhaftig van het dak van de tempel te springen, omdat de engelen Hem dan toch wel zouden moeten opvangen, zei Jezus tegen hem: ‘Gij zult de Here, uw God, niet verzoeken.’ Matth. 4: 5-7)

Toon meer reacties (2)