Anna Laura Visser - TWR
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

SAMEN MET TWR

 

Anna Laura (24) vertrekt als zendeling naar Slowakije: "God heeft mijn roeping echt bevestigd"

Wat als God je roept om in Slowakije te gaan wonen en werken? De meeste mensen zouden hier niet zo enthousiast op reageren, maar Anna Laura Visser ziet het helemaal zitten. De social media-specialiste kreeg op een bijzondere manier een baanaanbod van TWR (Trans World Radio) op het kantoor in Bratislava. "Ik dacht bij het horen van de locatie meteen: Dat wordt mijn nieuwe woonplaats", aldus Anna Laura.

TWR Nederland laat het Evangelie horen in meer dan 300 talen via de radio en andere media. De christelijke radioprogramma's van TWR zijn voor velen de enige manier om het Evangelie te horen.

Hoe kwam het werk voor TWR in Slowakije op je pad?
"Dit is heel mooi gegaan. Van oktober 2019 tot augustus 2020 woonde en werkte ik als au pair bij een christelijk gezin in Engeland met drie kinderen. Ik had het ontzettend naar mijn zin en was van plan om nog langer te blijven. Een paar weken voordat ik voor een korte vakantie naar Nederland zou gaan, kreeg ik op mijn hart om voorgoed terug te keren naar huis. Dit was een moeilijke keuze, maar verschillende factoren bevestigden uiteindelijk dat het goed was om mijn hart te volgen en terug te keren."

"Ik heb communicatie gestudeerd en ging in Nederland op zoek naar een baan in een werkveld waarin veel mensen zijn die een achtergrond in communicatie hebben en op zoek zijn naar werk. Het duurde heel erg lang en ik vond maar geen werk. Na een van de sollicitatiegesprekken zat ik op de fiets naar huis en bad ik ten einde raad tot God: 'Ik weet het niet meer. U moet me helpen, want ik kan het niet alleen.' Daarvoor had ik ook wel eens voor mijn werk gebeden, maar nu was het anders. Ik zat bijna huilend op de fiets. Toen sprak God tot mijn hart dat ik een post moest maken en die op social media moest delen, waarin ik moest vermelden wat ik kon en wat ik zocht. Diezelfde dag heb ik de post nog gedeeld op LinkedIn en Facebook met de vraag: Wie kan mij helpen? Het duurde niet lang tot ik een bericht kreeg van TWR Europa of ik het niet interessant zou vinden om voor hen te werken."

"Zo is het balletje gaan rollen. Het communicatie en marketing kantoor van TWR zit in Bratislava. Hier zochten ze nog mensen en er was een positie die precies past bij wat ik zocht. De plek was niet wat ik op dit moment in gedachten had, maar in mijn hart had ik altijd al het verlangen om in de zending te werken. Ik dacht dat ik later pas zendeling zou worden als ik ouder was, meer ervaring had en een gezin. Maar God riep mij op mijn vierentwintigste."

Wat was je eerste gedachte toen je hoorde dat je voor je nieuwe baan naar Slowakije moest verhuizen?
"Ik vroeg me af waarom het kantoor daar zat. Waarom deze plek? Als je op Bratislava googled kom je er al snel achter dat het een hele mooie stad is, maar het is wel heel anders dan Nederland en niet een vanzelfsprekende plek om naartoe te verhuizen. Niemand zegt: 'Ik wil in Bratislava wonen.' Toch dacht ik bij het horen van de locatie meteen: 'Dat wordt mijn nieuwe woonplaats.' Natuurlijk is dat heel spannend. Ik ga niet alleen voor het eerst uit huis en werken, maar ook nog emigreren. Je familie woont niet om de hoek als je het moeilijk hebt. Ik probeer er positief naar te kijken, er komen nu eenmaal uitdagingen kijken bij de goede stappen die je zet in het leven."

Op welke manier voelde je je door God geroepen tot je werk bij TWR?
"God is vanaf moment één bij mijn verhuizing naar Slowakije betrokken geweest. Het begon allemaal met mijn grote vraag aan Hem: 'Wat moet ik nu?' Dit leidde tot het contact met TWR en vanaf het moment dat we in contact kwamen met elkaar heb ik Gods hand aan het werk gezien. Door Bijbelteksten, in gesprekken met mensen en door gebed heen volgde bevestiging na bevestiging. God heeft mijn roeping echt bevestigd. Op elk moment gingen de deuren open die open moesten gaan."

"Op dit moment ben ik de laatste dingen aan het afronden voor ik naar Bratislava zal vertrekken. Ik ben op zoek naar de laatste fondsen, omdat ik als zendeling werk moet ik zelf financiële voorziening regelen. Daar vul ik een groot deel van mijn tijd mee. Daarnaast ben ik bezig met het leren van de Slowaakse taal, wat ook niet eenvoudig is. Het precieze moment dat ik zal vertrekken is nog niet helemaal duidelijk. Soms is het moeilijk om geduldig te blijven. Ik probeer me vast te houden aan God. Hij weet wanneer de beste tijd is om te vertrekken en dat wil ik overgeven aan Hem."

Je vertelt dat je het werk voor TWR in Bratislava als bevestiging van je roeping ziet. Wat is je roeping precies en hoe heb je dit ontdekt?
"Ik heb altijd al het gevoel gehad dat ik aan Gods koninkrijk zou gaan bouwen, ook in mijn dagelijkse werk. Dit heb ik eerder ook zo ervaren. Als eerste in mijn studiekeuze voor communicatie. Ik wist dat ik hierdoor God kon dienen. In de jaren dat ik studeerde deed ik elke zomer evangelisatiewerk op campings met Dabar. Hier zat echt een stukje roeping in. Hetzelfde gevoel had ik bij het werk als au-pair in Engeland. Het was een jaar dat mij voorbereid heeft op het leven in het buitenland en het missen van familie en vrienden in Nederland."

"Ik wist dat ik mocht gaan werken voor Gods Koninkrijk in mijn werkveld van communicatie en marketing. Die roeping mag ik nu gaan vervullen bij TWR. Hier ga ik als digital media content coordinator. In eerste instantie was TWR een organisatie die vooral werkzaam was door middel van radioprogramma's, maar hier komen tegenwoordig heel veel verschillende aspecten bij kijken, zo ook social media. Hier zal ik mij vooral richten op het schrijven en bedenken van berichten voor TWR Europa, maar ook voor de regio Centraal-Azië, het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Ik zal social media-content maken die onze partners in de lokale taal kunnen vertalen. Zo kunnen we mensen bereiken met het evangelie."

Steun Anna Laura!