Karachi Pakistan
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

30 juni 2021 door Redactie

Pakistaanse christen weigert promotie na doodsbedreigingen door islamitische collega's

Nadat Riaz Gill met de dood werd bedreigd door collega's wees hij een promotie bij zijn baan in het ziekenhuis af. De Pakistaanse christen vertelt aan Morning Star News over de zware mishandeling en bedreigingen die ervoor zorgde dat hij zijn verdiende promotie weigerde. "Ik had niet verwacht dat ik zo zou worden veroordeeld en behandeld om mijn christelijke geloof", aldus Gill.

"We zullen ervoor zorgen dat je je plek weet. Daarna zien we wel hoe je nog in dit ziekenhuis kan werken", aldus de moslim volgens Gill. "Ze vervloekten en mishandelden mij. Ze zeiden dat ze mijn lichaam alle hoeken van het ziekenhuis zouden laten zien en me levend zouden verbranden. Ik riep om hulp, maar niemand reageerde op mijn geschreeuw", aldus Gill over de traumatische gebeurtenis. Uiteindelijk werd Gill geholpen door een beveiliger.

"Het leek alsof al mijn islamitische collega's zich tegen mij keerden en de kant kozen van mijn belagers", vertelt Gill verder. De bedreigingen bleven aanhouden. De Pakistaanse christen voelt zich genoodzaakt de eerder gekregen promotie te weigeren.

Gill diende een aanklacht in tegen de onrechtvaardige behandeling en mishandeling, maar kreeg tot nu toe nog geen gehoor van de rechter. "Ik ben een eerlijke en hardwerkende man", aldus Gill. "Ik had de promotie verdiend op basis van het werk dat ik leverde, ik had niet verwacht dat ik zo zou worden veroordeeld en behandeld om mijn christelijke geloof."

Pakistan staat op plek vijf op de ranglijst christenvervolging van Open Doors. Christenen in het land leven als tweederangs burgers. Wanneer gelovigen als Gill te maken krijgen met geweld en vervolging vinden zij bij de rechter vaak geen gehoor of werkt de zaak in hun nadeel.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

M
En hier maken we ons druk of G'd wel naar het WK kijkt. Wat verschrikkelijk