Paul Bayes
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

01 juli 2021 door Redactie

Voor het eerst pleit Anglicaanse bisschop openlijk voor inzegening homohuwelijk

Bisschop Paul Bayes van Liverpool heeft de Anglicaanse kerk verder onder druk gezet om homohuwelijken in te zegenen met zijn oproep tot een genderneutrale huwelijkscanon. Deze oproep gaat aan de op handen zijnde verkiezingen voor een nieuw bestuur vooraf, de Algemene Synode. Ook evangelische christenen proberen stemmen te verzamelen om het conservatieve gedachtegoed van de kerk te beschermen, dat meldt Christian Today.

Bisschop Bayes zei afgelopen zaterdag op een conferentie met revisionisten: "Ik wil een genderneutrale huwelijkscanon zoals je die ook ziet bij de Episcopaalse kerk in de VS en bij de Schotse Episcopaalse kerk. Als noodzakelijke eerst stap, maar nog altijd niet toereikend, wil ik gewetensvrijheid voor de diennaren in de kerk om de eenheid van mensen met hetzelfde geslacht te eren, te erkennen en ja, te zegenen. Of dit nu een geregistreerd partnerschap of het burgerlijk huwelijk betreft."

Maar ook de evangelische christenen binnen de Anglicaanse kerk zitten dus niet stil in aanloop naar de verkiezingen van het nieuwe bestuur. Zij starten een foldercampagne met de tekst: "Als je gelooft dat het belangrijk is om het historische en orthodoxe geloof met bijbehorende praktijken te behouden, dan is de Generale Synode erg relevant voor jou en je parochie. Het is van vitaal belang dat deze stem gehoord wordt in de komende verkiezingen want de toekomst van de kerk zou wel eens in de komende vijf jaar beslist kunnen worden." 

Beeld: Diocese of Liverpool

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Waar trek je als gelovige de grens, als een kerkelijk instituut deze vrijzinnigheid bevordert en het Bijbels denken verschuift van rechts naar links? Het onderwerp huwelijksinzegening tussen mensen van hetzelfde geslacht, kon wel eens het volgende controversionele onderwerp worden na het abortusvraagstuk. De vrije geest vertegenwoordigt de menselijke inzettingen tegenover de Goddelijke. Vrijzinnigheid geeft aan dat persoonlijke opvattingen boven de opvattingen van de Bijbel staan. Wat we geloven zal steeds duidelijker worden.
J


Hoi Ronald

Als het kerkelijke instituut vrijzinnigheid bevordert,

dan zet ik die kerk per direct buiten mijn leven!

GKv per direct verlaten na acceptatie van vrouw in ambt!

WANT verdere afbreuk zal ongetwijfeld volgen.

Men ´studeert´ nu inmiddels al op de vraag of de klassieke visie op homopraxie nog houdbaar is in de moderne tijd!

Toon meer antwoorden (1)