UMC Lubbock Texas
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

14 juni 2021 door Redactie

Atheïstische actiegroep eist dat ziekenhuis bord met gebedstekst weghaalt

Een atheïstische actiegroep heeft een brief met een klacht naar een openbaar ziekenhuis in Texas gestuurd. De actiegroep, Freedom For Religion Foundation (FFRF), eist dat het Universitaire Medische Centrum (UMC) van Lubbock een groot bord met een gebed erop bij de parkeerplaats verwijdert, meldt de Christian Post.

'Genadige God, ik bid voor heel UMC dat U hen beschermd met Uw heiligheid. Leid hen en voorzie dagelijks in hun behoeften. Maak hen standvastig, niet angstig', luidt de tekst op het grote bord naast de parkeerplaats. Volgens FFRF is de tekst een inbraak op het recht van Amerikanen om vrij van religie te leven. "Er wordt een voorkeur gegeven aan religie boven wat niet religieus is", aldus FFRF advocaat Christopher Line. "We dringen er bij UMC op aan te erkennen dat zij hun grond vrij houden van religieuze propaganda en dit uitsluitende bord weghalen."

"Bij het UMC kennen we diversiteit onder onze medewerkers en patiënten", reageert UMC op de brief van FFRF. Binnenkort zal het bord worden vervangen. Dit is echter niet om de brief van FFRF, maar omdat het bord al een jaar bij de parkeerplaats hangt en het tijd is voor een nieuwe boodschap volgens UMC. "Het bord is geplaatst als steunbetuiging voor iedereen in de coronacrisis. Binnenkort wordt het bord vervangen, nu de periode van herstel aanbreekt na de pandemie."

Bron beeld UMC Health System

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

C
Het dunkt me dat er in de wereld al voldoende aandacht wordt gegeven aan "wat niet religieus is".
H
Dit is wel heel apart. Het ziekenhuis dringt volgens mij niet het geloof op. En als ze al het zichtbaar christelijke willen verwijderen, worden kerkgebouwen dan ook verboden? En de vrije mening? Ze vallen niemand aan, sluiten niemand buiten en veroordelen ook niemand met dit bord. Hoe kan je hier dan over struikelen, behalve als je doel is om al het christelijke uit de wereld te verwijderen.
J
Voorstel vervangende tekstEVOLUTIE

de GROOTSTE (minimaal 98 % sterfte)

MEEST LANGDURENDE (miljarden jaren durend)

NOODZAKELIJKE (alle verschillende specimen omvattend)

Bij JONGEREN (vóór doorgifte van genen)

`CORONACRISES´

In de geschiedenis van de mensheid

Met

fenomenale UITKOMST

De MENS

TOP of the BILL