Ds. P. D. J. Buijs
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

11 juni 2021 door Jeffrey Schipper

'Mijn man lijkt steeds verder verwijderd te raken van de kerk'

"De oudste bij ons thuis zegt altijd: 'Als ik 18 ben doe ik wat ik zelf wil en ga ik niet meer mee (naar de kerk, red.).' dat doet me veel verdriet. Ik ben zo bang voor wat er na coronatijd gaat gebeuren...", zegt een vragensteller in de vragenrubriek van Refoweb.nl. De vrouw is getrouwd met iemand die mondjesmaat met tegenzin naar de kerk gaat. "Met mijn man kan ik niet praten, die lijkt steeds verder overal van verwijderd te raken en maakt soms grappen als ik uit de Bijbel lees of kleineert me met bepaalde opmerkingen over mensen uit de kerk."

Ds. P. D. J. Buijs (foto) deelt een aantal handreikingen: Bid dagelijks voor uw man dat de Heilige Geest hem een nieuw hart geeft. Houd daarin aan! Er zijn tal van voorbeelden dat soms na jaren de Heere het gebed verhoorde en het wonder van genade gebeurde; ga maar naast uw man staan in het besef van eigen tekorten en zonden; misschien doet zich soms een gelegenheid voor om hem aan te spreken op zijn houding tegenover de Heere; wijs hem op de grote verantwoordelijkheid die hij heeft tegenover zijn kinderen, ook ten aanzien van de kerkgang."

De christelijke gereformeerde predikant uit Nunspeet raadt de vragensteller aan om met een ambtsdrager uit de kerk hierover in gesprek te gaan. "Zou het ook niet goed zijn dat u professionele hulp zoekt met het oog op uw huwelijk? Want ik merk uit uw mail: dat kraakt." Buijs roept haar aan de hand van 1 Petrus 3:1-2 op om dichtbij de Heere te leven. "Laat uw eigen levenswandel hem tot jaloersheid brengen. De apostel Petrus vertelt van een situatie waarin de vrouw tot geloof was gekomen, maar de man niet. En dan geeft hij een aanwijzing hoe haar houding moet zijn (zie 1 Petrus 3:1-2, red.)."

"Ik begrijp dat u een zwaar kruis te dragen hebt. Wat een voorrecht dat u daarmee tot de grote Kruisdrager mag gaan. Wij kunnen soms lijden onder een moeilijke situatie. Die van u is er zo een. Maar Hij kent u in uw nood. U kunt zeven dagen per week, vierentwintig uur per dag bij Hem terecht", aldus Buijs.

Lees zijn volledige antwoord op de site van Refoweb

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen