Tippelen voor het goede doel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

11 juni 2021 door Jeffrey Schipper

Tippelchallenge: sponsorloop op hakken voor vrouwen in de prostitutie

Op zaterdag 3 juli vindt de Tippelchallenge plaats op de Utrechtse Tippelzone. Deelnemers laten zich sponsoren om de 500 meter lange Utrechtse Tippelzone op hakken af te leggen. Met de challenge wil initiatiefnemer Stichting Overweeghuis Utrecht de aandacht vestigen op het sluiten van de tippelzone in Utrecht op 1 juli en het belang van goede opvang voor (ex-)prostituees.

Initiatiefnemer Evelien Roukema: "De Tippelchallenge is vanaf de buitenkant een ludieke actie, maar met een serieuze ondertoon. De actie toont solidariteit met de meisjes die hier jaren hebben gewerkt en genereert aandacht voor hun kwetsbare situatie."

Voor vrouwen die werkzaam zijn in de tippelzone heeft de sluiting een grote impact. De meeste vrouwen hebben geen opleiding, een gat in hun cv, familiebanden zijn vertroebeld en/of ze hebben te maken met verslaving. Het geld dat wordt opgehaald met de sponsorloop, wordt via Stichting Overweeghuis besteed aan vrouwen die vastlopen in de prostitutie.

Vanessa, ex-prostituee Tippelzone Utrecht: “Ik gun de vrouwen en mannen die vastlopen in de prostitutie een veilige plek waar ze gezien worden en tot zichzelf kunnen komen. Ik verwacht dat er veel meer vrouwen en mannen vastzitten in de vicieuze cirkel van werken en overleven, net zoals ik dat zat. Het gaat hier om mannen en vrouwen die graag een ander leven willen, maar geen uitweg zien. Een actie is het bewijs van dat ze gezien worden.”

Deelnemers kunnen zich aanmelden voor de sponsorloop op deze website. De snelste tippelaar komt met een tegel met de voetafdruk en titel van ‘de snelste loper van de Tippelchallenge 2021’ in de tuin van het Overweeghuis te liggen.

Klik hier voor meer informatie

Reacties

Ik doe mee als alle mannen in de kerk, die gebruik hebben gemaakt van hun diensten, deze belijden en zich ervan bekeren.

Of ben ik nu te cynisch?

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen