Prof. dr. Henk van den Belt
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

13 juli 2021 door Patrick Goede

Prof. dr. Henk van den Belt richt zich tot emotionele christen: "Maak geloof niet afhankelijk van gevoel"

Prof. dr. Henk van den Belt spreekt in deze aflevering van geloofstoerusting tot de gevoeligen en de emotioneel vatbaren. "Als je emotioneel kwetsbaar bent mag je weten dat het belangrijkste is om een open en oprecht hart te hebben voor God", aldus Van den Belt. Durf dus maar aan God te vragen om je op de proef te stellen en maak je geloof niet afhankelijk van je gevoel.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

En zeker ook niet je geloof afhankelijk maken van je verstand. ... "En de vrouw zag, dat die boom goed was tot spijze, en dat hij een lust was voor de ogen, ja, een boom, die begeerlijk was om verstandig te maken; en zij nam van zijn vrucht en at ..." Ze werden verstandig; het begin van alle ellende.
"Durf dus maar aan God te vragen om je op de proef te stellen ..." en dat terwijl de Bijbel zegt dat God dat juist níet doet (zie o.a. Jak. 1:13,14). Verzoeking komt alleen van de duivel die rondgaat als een brullende leeuw om te zoeken wie hij kan verslinden. Van God komt alleen het goede, Hij is enkel licht en er is geen spoor van duisternis in Hem. Dus een 'gebed' aan God om beproeving zal dan ook zeker niet door Hem verhoord worden, maar misschien probeert satan zijn poot er wél achter te krijgen. Ga niet te gronde door gebrek aan kennis!