hugo
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

28 mei 2021 door Redactie

Demissionair minister Hugo de Jonge getuigt van geloof: "Mijn houvast in het leven"

Tijdens de coronacrisis is demissionair minister en vicepremier Hugo de Jonge misschien wel hét gezicht geworden van het overheidsbeleid in de strijd tegen het virus. Dat werd hem lang niet altijd in dank afgenomen. Hij kreeg bakken met kritiek, haat en zelfs bedreigingen over zich heen het afgelopen anderhalf jaar. Tegenover Move Community vertelt De Jonge dat zijn geloof in God ontzettend belangrijk is.

De demissionair minister verscheen voor de camera naar aanleiding van de actie #prikpositief, een landelijke actie van onder meer Move en EO BEAM waarbij jongeren door het hele land challenges aangingen aangingen. Al deze challenges leverden een positieve bijdrage aan de maatschappij en maakten de wereld volgens BEAM net iets mooier. Elke jeugdgroep die een challenge aanging, verdiende een prik op de kaart van Nederland. Deze week werd de kaart van Nederland met alle prikken aan De Jonge overhandigd.

Ook het geloof van de demissionair minister komt daarbij ter sprake. Hij vertelt dat dit hem gesteund heeft de afgelopen tijd: "Mijn geloof is altijd een anker. Het geeft rust en houvast. Dat is altijd zo geweest en dus ook de afgelopen anderhalf jaar. Waar je aan moet denken bij houvast? Dat je weet dat er Iemand is die je hoort en ziet en die er altijd voor je is. Iemand op wie je altijd kunt rekenen. Dat is de houvast die ik aan mijn geloof heb.”

De Jonge vertelt desgevraagd dat de afgelopen jaar een grote test van doorzettingsvermogen en solidariteit is geweest. "Of het test qua geloof was? Voor mij niet. Zo heb ik het leven nooit gezien. Het geloof is voor mij vooral een houvast in het leven.”

Vorig jaar bleek uit een profiel dat het Algemeen Dagblad van Hugo de Jonge maakte al dat hij een betrokken kerkganger is die graag zingt. Het medium sprak onder meer met Dominee Bert Davelaar van de Oude Kerk in Rotterdam-Charlois, waar De Jonge actief lid is. De predikant vertelde onder meer dat De Jonge ook tijdens de coronacrisis kerkelijk betrokken bleef, ook al werden er geen fysieke diensten meer georganiseerd.

Reacties

L
Heel mooi initiatief zo'n leuke en positieve verrassing voor Hugo de Jonge. Top hoor! Jammer dat sommigen daar weer allerlei akelige reacties op moeten geven.
P
Marion de Miranda en Wouter Noordhof - jullie hebben allebei een uiterst negatieve boodschap afgegeven over Hugo de Jonge. Ik vind dit onwaardig. Marion zou er verstandig aan doen haar vraag in een persoonlijke boodschap bij De jonge neer te leggen i.p.v. in het openbaar iemands geloof te betwijfelen. Wouter weet bij voorbaat al hoe het zit en is daarmee al voorbij het oordeel, wat hem niet toekomt volgens Jezus. Als jullie willen getuigen van Hem doe dat dan ook in positieve zin, want daarmee breng je Jezus de lof toe die Hem toekomt.
R
Wouter Noordhof,

waar haal je de moed vandaan om iemand die probeert een pandemie te beteugelen die veel slachtoffers kost en wereldwijd enorm veel leed veroorzaakt, te betichten van verblind te zijn door satan.

Je kunt het oneens zijn met de manier waarop hij zijn taak verricht maar dit wat jij doet lijkt me onfatsoenlijk en niet getuigen van enige terughoudendheid die je van een christen mag verwachten.Toon meer reacties (9)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen