Synode GerGem
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

25 mei 2021 door Redactie

Curatorium GerGem laat diaken uit Kootwijkerbroek toe als student

Tijdens de eerste vergaderdag heeft het curatorium dinsdag één student toegelaten tot de Theologische School van de Gereformeerde Gemeenten (GerGem).

Het gaat om W. de Jong uit Kootwijkerbroek (37 jaar). De Jong is getrouwd en heeft twee kinderen. Hij is accountant en diaken in de gemeente Kootwijkerbroek. Woensdag 26 mei is de tweede en laatste vergaderdag van het curatorium in de School aan de Boezemsingel in Rotterdam.

Vorig jaar werden drie ouderlingen toegelaten tot de Theologische School om in de toekomst als predikant te kunnen dienen binnen de GerGem. Jaarlijks worden er met ongeveer twintig kandidaten toelatingsgesprekken gevoerd. De overgrote meerderheid (ongeveer 90 procent van de kandidaten) wordt tijdens de curatoriumvergaderingen afgewezen.

Vanwege het predikantentekort wordt er aan de vergaderdagen veel waarde gehecht. De GerGem heeft in Nederland 63 predikanten en 150 kerkelijke gemeenten.

Lees ook: Dominee worden in de GerGem: hoe gaat dat in z’n werk? en Het GerGem-curatorium: waar komen de geheimzinnigheid en kritiek vandaan?

CIP-redacteuren Patrick Simons en Jeffrey Schipper bespraken het GerGem-curatorium in de CIP Podcast. Beluister het fragment vanaf minuut 16:57


Curatorium GerGem
- Waarom ik bezorgd ben over toelatingsbeleid GerGem-predikanten
- Dominee worden in de GerGem: hoe gaat dat in z’n werk?
- Cor Verkade kritisch op toelatingsbeleid GerGem-dominees: "Een fnuikend systeem"
- Velen in ons kerkverband zetten vraagtekens bij toelatingsbeleid GerGem-predikanten
- Het GerGem-curatorium: waar komen de geheimzinnigheid en kritiek vandaan?
Meer over Curatorium GerGem »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Wie kan mij dit uitleggen? God roept een mens toch tot een ambt? Niet de mens.

l
Maar iedere gelovige mag altijd en overal vrijuit getuigen van Gods liefde en genade.
C
Gewogen en meneer De Jong is niet te licht bevonden, dat is fijn voor hem. Maar al de andere mannen die zich geroepen weten maar wel te licht bevonden worden, gaan zij twijfelen. Dat is nu juist de bedoeling van Gods tegenstander. Ik zou zeggen: het oog omhoog en het hart naar Boven!
Toon meer reacties (1)