Eppo Bruins
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

19 mei 2021 door Jeffrey Schipper

Eppo Bruins: "Kritiek op Israël wordt verpakt in antisemitisme" - CIP Podcast

"Het lijkt erop dat je als moslim tijdens een demonstratie alles over Joden kunt roepen. Het is in het Arabisch dus we snappen er toch niets van", merkt Eppo Bruins op in de CIP Podcast. Tijdens een anti-Israël-demonstratie in Amsterdam waren afgelopen weekend verschillende antisemitische leuzen te horen. "Dit moet aangepakt worden. Ik hoop dat de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding hierbij kan helpen", aldus het voormalig ChristenUnie-Kamerlid.

Tijdens de demonstratie werd een inmiddels berucht strijdlied gezongen: “Khaybar, khaybar yaa yahud, jaisj-e-mohammed saufa ya’ud.” (“Khaybar, khaybar oh Joden. Het leger van Mohammed komt er weer aan”). Bruins: Khaybar is de plek waar in de zevende eeuw na Christus Joden werden uitgeroeid door moslims. Met deze kreet roepen moslims dus op tot moord en haat. Ik maak me grote zorgen over de onwetendheid hierover. Er wordt van alles geroepen en niet ingegrepen."

Onder andere Gerjan van den Heuvel (ChristenUnie Amsterdam) en Diederik Boomsma (CDA Amsterdam) uitten hun ongenoegen hierover. Bruins: "De linkerkant van het politieke spectrum in Amsterdam lijkt zich hier niet druk over te maken. Dat komt door de smoes dat kritiek op Israël geen antisemitisme zou zijn. Ja, natuurlijk moet kritiek op Israël kunnen. Maar helaas wordt die kritiek vaak verpakt in antisemitisme en dat onderscheid wordt niet gezien."

Lees ook de column van Eppo Bruins: Iedere discussie over Israël en Palestijnen is vruchteloos geworden.

Beluister het fragment vanaf minuut 3:50

- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via iTunes.
- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via Stitcher.
- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via Spotify.


CIP Podcast
- Gooit Nieuwsuur olie op het vuur met een eenzijdige reportage over de CGK?
- Ergernis van de week: Vermijdt Open Doors 'islam' en 'moslim'? - CIP Podcast
- Mozaiek verwelkomt vrouw van kleur als voorganger: goed nieuws? Andries Knevel antwoordt
- Moeten christenen afstand nemen van kerkleider Kirill? Andries Knevel antwoordt
- Andries Knevel stoort zich aan “suggestief” abortusdebat: “Stemmingmakerij”
Meer over CIP Podcast »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Het antisemitisme wordt niet alleen verpakt in kritiek op Israel, het ware antisemitisme zit in de leugens over Israel, palestina. Straffeloos wordt in de media de ene leugen na de andere leugen verkondigt.Bestuurders die weigeren de wet te handhaven als het om joden gaat. Indien er over Israel wordt gesproken dan wordt alles "geframed", opdat de uitkomst niet anders dan anti Jood, anti Israel kan wezen."De leugen wordt verpakt in de mantel van de waarheid". Dat zijn de grootste antisemieten.
Vakanties
Hier adverteren?