vaccinatie
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

17 mei 2021 door Redactie

Amerikaanse christelijke studente kan geen colleges volgen tot ze gevaccineerd is

Een christelijke studente van de Universiteit van Alabama-Birmingham (UAB) kan zich niet inschrijven voor het nieuwe semester omdat ze niet gevaccineerd is, meldt de Christian Post. Jackie Gale spreekt zich in een brief uit tegen de vaccinatieplicht van de universiteit. Het afgelopen jaar kon de studente wel haar vakken volgen, ondanks het coronavirus, maar Gale wordt nu niet meer toegelaten bij de colleges omdat zij geen vaccinatiebewijs heeft.

Zonder 'bewijs van immuniteit' kan Gale zich niet inschrijven voor haar tweede semester van haar tweede jaar op UAB. Volgens de website van UAB kan een student vrijstelling ontvangen van deze verplichting op grond van medische informatie of een ander bezwaar tegen het vaccin. Op basis van haar geloof kiest Gale ervoor zich niet te laten vaccineren tegen het coronavirus. Het bezwaar van Gale is volgens UAB niet gegrond en de christelijke studente kan haar studie niet vervolgen tot zij gevaccineerd is.

Gale wordt bijgestaan door First Liberty Institute (FLI), een christelijke belangenbehartiger die opkomt voor gelovigen die worden gediscrimineerd op basis van hun religieuze overtuiging. "Jackie Gale heeft het recht om een religieuze vrijstelling van het verplichte vaccinatiebeleid van de UAB te blijven ontvangen, zodat ze zich kan registreren voor lessen en deze kan bijwonen", aldus Christine Pratt van FLI in een brief aan de universiteit.


Corona
- Corona-versoepelingen: vanaf 26 juni weer samen zingen in de kerk
- Ministerie stuurt binnenkort wellicht prikbussen naar christelijke gemeenten
- Deze 5 christenen verdienen de Nobelprijs voor Gezond Verstand
- Corona-versoepelingen: PKN adviseert om maximaal twee coupletten te zingen
- Kerk in India opent deuren voor coronapatiënten en wordt noodhospitaal
Meer over Corona »

Reacties

J
Dit is 100% de agenda van de Schwab en Gates club. Zij beloven vrijheid door gen-therapie op te dringen als zijnde veilige anti-covid vaccins. Dat deze belofte een leugen is, ondervond ook de Indiase ambassadeur voor Volksgezondheid, Vivekh. Op de nationale tv kreeg hij hét vaccin. Binnen 24 uur was hij overleden! Klaus, Bill, Joe, Kamala, Mark en Hugo zullen nooit openlijk praten over de vreselijke effecten van Spike-eiwitten en nanodeeltjes. Studente Jackie weet wel beter! Het is ook 100% Klaus en Bill om weigeraars hard aan te pakken.
E
Ziet zeuren he: je wil je niet laten vaccineren? Dan draag je daarvan gewoon de consequencies toch? Vrijheid geldt niet in EEN richting.

K
Ik ben benieuwd welke andere niet-medische bezwaren dan wel worden geaccepteerd. Los daarvan, lijkt het beleid van de universiteit toch al van alle kanten te rammelen. En dat je vereist dat mensen zijn ingeënt tegen tetanus is helemaal van de zotte. Dat is alles, behalve een door mensen overdraagbare ziekte.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen