Joe Biden
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

12 mei 2021 door Redactie

Vaticaan: Weiger pro-abortus politici niet aan het avondmaal

Het Vaticaan roept Amerikaanse bisschoppen op om uitgesproken pro-abortus politici zoals Joe Biden niet te weigeren van het avondmaal, meldt CBN News. Het hoogste bestuursorgaan van de katholieke kerk geeft aan dat de bisschoppen uiterst zorgvuldig met dit soort zaken om moet gaan.

Amerikaanse bisschoppen wilden met de weigering van bepaalde politieke figuren hun standpunt tegen abortus kracht bij zetten. Uiteindelijk moeten bisschoppen individueel de keuze maken hoe zij omgaan met het avondmaal. Zij richten zich hierbij vooral op de regelgeving binnen de algemene katholieke kerk. De waarschuwing van het Vaticaan zullen de bisschoppen naar alle waarschijnlijkheid zwaar mee laten wegen in hun beslissing. De vereniging van Amerikaanse bisschoppen (USCCB) overweegt een document op te stellen als leidraad voor het nemen van beslissingen rondom de communie.

Er is verdeeldheid onder Amerikaanse bisschoppen in hoe zij om moeten gaan met katholieke pro-abortus politici. Als katholieke kerk keuren zij de standpunten van de voornamelijk Democratische politici niet goed. De aartsbisschop wees hierbij op de regelgeving van de Rooms-Katholieke Kerk voor het bedienen van de communie, ofwel het avondmaal. "Iemand die in grote zonde blijft leven kan niet deelnemen aan het heilig avondmaal", aldus de aartsbisschop.

Reacties

J
De bisschoppen gaan uiterst zorgvuldig om met hun advies.

Abortus is MOORD.

DUS: Biden, cs. absoluut weigeren om aan het avondmaal te laten gaan!
r
Kees Van der Vliet: Hitler liet zelf geen Joden vergassen, ten minste, als men uw retoriek volgt. Vele Kerken in WO2 deden er in Duitsland dus goed aan om zich niet in te laten met dat gepolitiseer over wel of geen Nazi-ideologie.
K
@r blr, ik begrijp u punt. Alleen mist u iets heel essentieels: Hitler gaf wel opdracht tot het vergassen van de joden en Biden geeft geen opdracht tot het uitvoeren van abortussen.

In het eerste geval wordt Hitler beoordeeld op hetgeen hij doet en in het tweede geval wordt Biden beoordeeld op wat hij volgens de RK zou moeten doen.
Toon meer reacties (5)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen