Joe Biden decreet abortus
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

03 mei 2021 door Redactie

Bisschoppen willen Biden weigeren van avondmaal om pro-abortusbeleid

Amerikaanse bisschoppen willen hun mening tegen abortus kracht bij zetten door uitgesproken pro-abortus politici te weigeren bij communie in de mis. De harde maatregel binnen de katholieke kerk wordt in overweging genomen nadat de praktiserend katholieke president Biden abortusbeleid blijft versoepelen. "Omdat Biden katholiek is ontstaat er een probleem. Het kan verwarring veroorzaken", aldus aartsbisschop van Kansas Joseph Naumann in gesprek met the Associated Press.

"Hoe kan hij (Biden, red.) zeggen dat hij een toegewijde katholieke man is en ondertussen deze keuzes maken die tegen de leer van de kerk ingaan?", stelt Naumann. Hij wijst op de regelgeving binnen de Kerk omtrent de communie, ofwel het avondmaal. "Iemand die in grote zonde blijft leven kan niet deelnemen aan het heilig avondmaal", aldus de aartsbisschop.

Tijdens een vergadering van Amerikaanse bisschoppen werd een motie ingediend om het standpunt van de kerk kracht bij te zetten. De motie om uitgesproken pro-abortuspolitici te weigeren bij de communie in de mis werd gesteund door tweederde van de aanwezigen. "Bisschoppen moeten nog steeds individueel kiezen of zij pro-abortuspolitici zullen weigeren bij de communie", licht Naumann verder toe.

Het is niet de eerste keer dat Amerikaanse bisschoppen zich uitspreken tegen het beleid van Biden. Amerikaanse bisschoppen waren eerder al niet blij met een nieuw pro-abortus decreet van de katholieke president. "Hij promoot het vernietigen van menselijk leven", stellen de bisschoppen in een officiële reactie. "Wij en andere broeders zijn tegen deze actie. We dringen er bij de president op aan om zijn regeringsperiode ten goede te gebruiken en de meest kwetsbare mensen in de samenleving te beschermen, inclusief ongeboren kinderen."

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

K
De president is toch geen verlengstuk van de Rooms-Katholieke kerk? En waarom juist abortus? Alle oorlogen die door de VS worden gevoerd of gesteund zijn geen probleem?
J
De enige terechte Bijbelse actie van deze bisschoppen!

Het is echter TRIEST, dat dit niet met UNANIEME stem is aangenomen!
Eerste alinea zegt eigenlijk al genoeg. Verder zou je zeggen: "kansloze actie". Of zou je hier maar geen woorden over vuil moeten maken ? Aantal reacties zegt eigenlijk al genoeg.