Hillsong selfie
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

03 mei 2021 door Redactie

Hillsong-pastor stopt na versturen intieme kleedkamerfoto's naar vrijwilligster

Pastor Darnell Barrett heeft ontslag genomen als pastor van de Montclair Hillsong Campus in New Jersey. Hij deed dat afgelopen dinsdag nadat hij twee foto's van hemzelf op Instagram stories had geplaatst waarin hij zonder T-shirt en met alleen een strakke witte legging aan, voor de spiegel stond. De foto's nam Barrett in de kleedkamer van de sportschool en stuurde hij, naast "goede vrienden", ook naar een 30-jarige vrijwilligster. Dat meldt Religion News.

In de tekst die de stories vergezelde schreef Barrett, die getrouwd is en twee kinderen heeft, over zijn verdriet en zijn worsteling met depressie. Hij vertelt verder naar de gym te zijn geweest "ook al was het maar een 30 minuten durende work-out". Barrett voegde naar eigen zeggen per ongeluk de 30-jarige vrijwilligster toe aan zijn lijst met "beste vrienden" waardoor zij de foto's te zien kreeg. Hij stuurde er gelijk een bericht achteraan: "Hey! Ik denk dat ik je misschien per ongeluk op mijn lijst met beste vrienden heb toegevoegd. Het spijt mij zo. Ik probeer wanhopig uit te vinden hoe ik dit aan kan passen."

Daarna berichtte hij haar: "Het is gelukt. We zitten goed nu." Om haar daarna te vertellen dat hij wat 'real sh*t' naar zijn vrienden had gestuurd. "Haha, geen probleem", reageerde de vrouw eerst maar ze blokkeerde hem vervolgens. Later besloot ze de berichten nogmaals te bekijken en was ze anders van toon en mening. Ze blokkeerde de pastor en zei beledigd te zijn "dat hij dacht dat zij niet wist wat hij probeerde te doen". Ze beschuldigde de pastor van "hengelen" naar aandacht om te zien wie er zou bijten. Ook was ze "geschokt door de gedachte bij hoeveel onschudige meisjes hij al op deze manier gemanipuleerd zou hebben".

Volgens de pastor was het een oprechte fout, zo vertelt hij aan The Daily Mail: "Ik probeerde haar op geen enkele manier te manipuleren. Ik snap dat ze gezien de recente ontwikkelingen bij Hillsong deze conclusies heeft getrokken." De Hillsong-pastor trok zich dus alsnog terug als pastor vanwege "ontrouw" in zijn huwelijk en vanwege het feit dat hij en zij vrouw dat proberen op te lossen. Barret: "Het leek ons het beste om verder te gaan zoeken. Ik wil niet in detail treden."

Hillsong Church heeft bevestigd dat Barrett is gestopt als pastor. "We zijn teleurgesteld in de keuzes die hij gemaakt heeft, die zijn onacceptabel voor elk staflid van Hillsong", aldus de kerk, die verder benadrukt dat de vele vrijwilligers en stafleden het hart van de gemeente vormen. 

Reacties

Gelet op de weinige reacties op dit onderwerp, ben ik geneigd om te geloven dat de lezers het wel genoeg vinden al die echte en vermeende schandalen bedreven door leiders. Het is schering en inslag. Het is goed als broeders niet alleen de scepter zwaaien, ook niet de oprichters. De kans is reëel aanwezig dat de grenzen worden overschreden door de ontstane macht en de te volgzame schapen die teveel voor zoete koek slikken. Houdt elkaar scherp zou ik zeggen.
A
Zeg mij wie uw dertig beste Instagram vrienden zijn en ik zeg u wie gij zijt..
W
Hillsong en haar voorspoed evangelie: Het heeft me gelukkig nooit ten volle kunnen overtuigen. Ik had altijd vragen. Vooral waar het gaat om de simpele beredeneringen dat mensen met problemen hun leven niet op orde zouden hebben met God (?)

Juist waar de leiders van Hillsong United in enorme luxe leven . Zou deze manier van belijden niet een vorm van zelfrechtvaardiging zijn voor de overdaad en luxe waarin de leiders leven?

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen