Wijn uit Israël
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

01 maart 2021 door Redactie

Motie ChristenUnie over discriminatie Israël verworpen

Een motie van de ChristenUnie die de regering oproept “geen onderscheid te maken bij etikettering van producten afkomstig uit gebieden die volgens de VN dezelfde status hebben”, is door een meerderheid van de Tweede Kamer verworpen, meldt het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI).

De ChristenUnie wil dat de regering producten uit de Westelijke Jordaanoever hetzelfde behandelt als producten uit andere betwiste gebieden, zoals de Westelijke Sahara. De NVWA handhaaft niet op producten uit dit laatste gebied, waar de tekst ‘Made in Morocco’ op staat. Bij producten uit de Westelijke Jordaanoever wordt dezelfde lijn echter niet toegestaan. Volgens de ChristenUnie is dat discriminatie. Daarom diende de partij vorige week een voorstel in om de producten uit beide gebieden gelijk te behandelen.

Het voorstel van de CU wist echter geen meerderheid te behalen. Alleen VVD, PVV, CU, SGP, FVD en eenmansfractie Krol stemden voor – bij elkaar 63 zetels. De rest van de Tweede Kamer stemde tegen de motie.

Lees ook het CIP-interview met ChristenUnie-Kamerlid Eppo Bruins: "Er is een geestelijke strijd gaande".

Reacties

Waar is het CDA. Volgens mij staat de C voor Christelijk. Israël is Gods land. Wat is dit zwak van het CDA. Ik zal mijn stem straks niet op het CDA stemmen. #stemnietopCDA.
Triest.

Maar in lijn met VN, UNESCO en UNHCR. Dé organisaties die "nonstop" beuken op Israël (met leugen en bedrog).

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen