songfestival
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

01 maart 2021 door Redactie

Cypriotische christenen boos over 'satanisch' songfestivallied: "Het is hemels in de hel"

Christenen op Cyprus zijn boos over hun eigen Songfestivalinzending. In het nummer, dat vorige week woensdag uitgebracht werd, verklaart zangeres Elena Tsagirnou haar liefde aan de duivel. Onacceptabel, zo vinden christenen die een petitie zijn gestart om het nummer in te trekken.

De zangeres zingt in El Diablo (Spaans voor duivel) dat ze haar hart aan de duivel geeft en dat ze verliefd op hem is: “Hij vertelt me dat ik zijn engel ben. Het is hemels in de hel”, zingt ze onder meer. Er kwam direct nadat het nummer uit werd gebracht veel kritiek van christenen. Een flink gedeelte van de bevolking op Cyprus behoort tot de Grieks-Orthodoxe kerk en is allesbehalve blij met de wijze waarop hun land in mei gerepresenteerd zal worden op het Songfestival dat in Rotterdam plaatsvindt.

Er is dan ook een petitie gestart waarmee gevraagd wordt om het nummer in te trekken. Binnen enkele dagen werd deze petitie duizenden keren ondertekend. En niet alleen vanuit de bevolking is men kritisch op het nummer, ook vanuit politiek en het onderwijs komen dergelijke signalen.

Staatsomroep RIK presenteerde het nummer van Elena Tsagirnou woensdag als de inzending voor het songfestival en wordt sindsdien bedolven onder de kritiek. Men kreeg zelfs een telefoontje, waarin een man dreigde hun omroepsgebouw in brand te steken als het nummer niet wordt teruggetrokken. RIK is voorlopig niet van plan dat te doen. Men stelt dat het nummer verkeerd begrepen wordt. Het zou gaat over een meisje die gebruikt wordt door een man die ze El Diablo noemt.

Reacties

A
En dan doen christenen eindelijk hun mond een keer open in deze steeds vuiler ( letterlijk en geestelijk) wordende wereld en dan zijn ze weer dom?
E
Typisch voorbeeld van hoe dom christenen vandaag vaak zijn: ze lopen er gewoon altijd weer in. En wie krijgt de promo: juist. En wie wordt als "onverdraagzaam" beschouwd: juist: de christenen en de kerk. En wiens reputatie lijdt daaronder waardoor het MOEILIJKER wordt om mensen gered te zien worden: GOD. Tot zover.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen