reclame
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

22 februari 2021 door Redactie

Gaykrant 'saboteert' SGP-campagne: "Zo zijn we niet getrouwd"

De SGP bracht vorige week naar buiten een campagne vóór huwelijkse trouw te hebben ontwikkeld. Daarbij kunnen mensen stemmen op drie mogelijke billboards. De winnaar komt langs de snelweg te hangen. De Gaykrant ontdekte echter dat de op de billboards vermelde websites nog niet door SGP waren geregistreerd en haalde een grap uit.

Wie nu naar twee van de drie websites wil gaan, komt automatisch terecht op de website van de Gaykrant. De derde website is wél door de SGP geregistreerd. Onder andere het billboard dat de eerste dagen de meeste stemmen kreeg, verwijst nu door naar de website van de Gaykrant. Dat is het billboard met de website onelifestand.nl. Ook de website van een ander billboard, partnersvoorhetleven.nl, is door het medium gekaapt. Opvallend is dat de stemmers daarna ook in actie gekomen zijn. Inmiddels staat namelijk de derde variant van de poster bovenaan in de stemming: ikgavoortrouw.nl. En dit is precies de website die wél geregistreerd is door de SGP.

In een reactie tegenover het Algemeen Dagblad liet de Gaykrant weten te hopen dat onelifestand.nl alsnog de stemming gaat winnen. “Zo kan aan de SGP duidelijk worden dat huwelijkse trouw ook prima binnen een niet-heteroseksuele relatie kan passen.” Ook liet men weten dat het om een ludieke actie gaat en dat het niet de bedoeling is om SGP schade te berokkenen. Men geeft aan dat men de winnende domeinnaam alsnog zal overdragen aan de SGP, mocht het één van de twee zijn die men nu in bezit heeft. In ruil daarvoor wil men wel een “klein fotomomentje” met lijsttrekker Kees van der Staaij.

De SGP reageert sportief op de actie. “De Gaykrant die sites voor de SGP wegkaapt, zo zijn we niet getrouwd”, meldt het officiële Twitteraccount van de politieke partij. “Een geintje moet kunnen”, schrijft woordvoerder Menno de Bruyne op hetzelfde medium. “Een beetje sportief mee omgaan.” En later voegt hij toe: “Wat extra publiciteit is mooi meegenomen.”

Toch heeft de SGP inmiddels al actie ondernomen. De partij heeft nu de websites onelifestand.org en partnersvoorhetleven.org gekocht. Deze verwijzen voorlopig door naar hun eigen website.

Reacties

S
Ik ben benieuwd wat de (maatschappelijke) reactie was geweest als het andersom was geweest: de SGP die websites van de gaykrant had weggekaapt....
Puike actie van de SGP. Duidelijk standpunt.

Maar ook goede reactie op de actie van de gaykrant.

Conclusie: sta duidelijk voor je standpunt en laat anderen er maar de draak mee steken; zij ook hun pleziertje.
J
Ook wel erg knullig van de SGP, voor je actie begint registreer je toch eerst de domeinen voor paar euro...
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen