baudet
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

09 februari 2021 door Redactie

Baudet op de bres voor Israël: "Bondgenoot en historisch-religieus verbonden vriend"

Thierry Baudet heeft zijn steun voor Israël nog maar eens benadrukt. De partijleider van Forum voor Democratie deelde een foto van een petitie die hij getekend heeft. Het betreft een petitie van UN Watch die enkele maanden geleden werd gestart vanwege de “disproportionele behandeling van Israël bij de VN”.

Resoluties tegen Israël
Eind november werden er door de VN opnieuw verschillende resoluties aangenomen tegen Israël. En opnieuw stemde Nederland met zes van de zeven resoluties in. Opvallend detail: er was geen enkel ander land dat te maken kreeg met een resolutie. Daarmee lapte de Nederlandse afvaardiging de wens van de Eerste en de Tweede Kamer aan haar laars. Alweer drie jaar geleden gaf de Tweede Kamer namelijk de opdracht aan de minister van Buitenlandse Zaken om niet langer mee te gaan in het “eenzijdige anti-Israël beleid van de Verenigde Naties”.

Toch bleef de Nederlandse vertegenwoordiging voor vrijwel alle resoluties tégen Israël stemmen. In totaal zijn er sinds 2006 meer dan 70 verschillende resoluties tegen Israël aangenomen. Ter vergelijking: landen als China en Saoedi-Arabië kregen nog nooit met een resolutie te maken, hoewel daar structureel mensenrechten worden geschonden.

Petitie
Voor UN Watch was de maand na de nieuwe resoluties in november vol. Men startte een wereldwijde petitie-campagne tegen de “disproportionele behandeling van Israël bij de VN. Er werd een speciale Nederlandse versie van de petitie gemaakt, die gericht was aan minister Blok van Buitenlandse Zaken. De petitie werd in Nederland niet veel getekend. Ruim 3000 mensen ondertekenden de oproep.

Baudet probeert de oproep nu nieuw leven in te blazen. “Uiteraard getekend”, schrijft hij op Instagram bij een screenshot van de petitie. “De eenzijdigheid en morele hypocrisie van de Verenigde Naties storen me al jaren. Waarom hecht Nederland überhaupt zoveel waarde aan de EU, het ‘mensenrechtenhof’ in Straatsburg en de managementclubs in Geneve, Davos en New York? Wij willen géén Great Reset, géén Build Back Better en géén schijnheilige veroordelingen van die bloeiende etnostaat in het Midden-Oosten, de enige democratie in de Arabische wereld, onze bondgenoot en historisch-religieus verbonden vriend.”


Politiek
- Kaag vergelijkt ChristenUnie met 'roestig geparkeerde auto'
- SGP stelt schriftelijke vragen over opkomend salafisme in Nederland
- Kees van der Staaij uiterst kritisch op verlenging avondklok
- Christelijke regeringspartij stemt tegen voorstel om 500 vluchtelingenkinderen op te nemen
- ChristenUnie-Kamerlid: "Erbarmelijke situatie vluchtelingen raakt ons diep"
Meer over Politiek »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Er wordt met verschillende maten gemeten als blijkt dat er veel meer resoluties tegen Israël zijn aangenomen dan tegen bijv. Saoedi-Arabië.
C
Vergeten waarom nog vrij recent velen uit bestuur en partij stapten? Geluiden jongeren afdeling binnen deze partij vergeten?
C
https://www.ewmagazine.nl/nederland/achtergrond/2021/02/thierry-baudet-je-zus-met-een-neger-804032/
Toon meer reacties (5)