Eric en Olga Hobelman
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

09 februari 2021 door Hour of Power

Olga bedroog Eric in hun huwelijk: "Ik vroeg God de andere relatie te verbreken"

Eric en Olga hebben op het eerste oog een goed huwelijk. Maar Olga blijkt al jarenlang met een geheim rond te lopen. Ze houdt er een buitenechtelijke relatie op na. Wanneer zij en Eric op een gegeven moment in een nieuwe kerk komen, begint het te borrelen bij Olga: “Heer, ik weet niet hoe ik deze relatie moet verbreken, U moet mij daar echt bij helpen.”

Stichting Hour of Power heeft als missie om door middel van de moderne massamedia de liefde van Christus door te geven. Iedere zondag te zien op RTL5 om 8:00 en 9:00!
Ik ontvang graag de nieuwsbrief van Hour of Power

Ook voor Eric en Olga zelf was het huwelijk niet per se slecht te noemen in de periode dat Olga vreemdging. Olga vertelt: “Deze andere relatie was iets voor ernaast. De aandacht en de positieve woorden. We hadden allebei ons werk, onze eigen hobby’s, dus die relatie ernaast was voor mij leuk en interessant. Ik dacht met dat geheim het graf in te zullen gaan. Ik had nooit gedacht dat dit opgelost kon worden met Gods hulp. Dat we eruit zouden komen en dat er vergeving mogelijk was.”

Toneelspel
Olga en Eric willen hun verhaal vertellen omdat vreemdgaan ook iets is wat juist in christelijke kringen gebeurt. “We zijn zeker niet de enigen. Er heerst een enorm taboe op. Het is geen verhaal waar ik trots op ben, waarvan ik denk: dit leg ik even makkelijk op tafel. Ik weet me vergeven maar je doet er mensen gewoon verdriet mee”, zegt Olga. Eric had in die tijd niets door. “Helemaal niks, nee. Toneelspelen kon ze goed, wat dat betreft.”

Eric en Olga vertrekken in die tijd naar een nieuwe gemeente. Olga: “We hadden het niet zo naar onze zin in onze oude kerk en op een gegeven moment viel mijn oog op de christengemeente in Aalte. Achteraf zien we echt dat dit Gods plan was om een ommekeer te maken in ons leven. Dit gebeurde allemaal nog voordat onze kinderen er waren. In die nieuwe kerk was zo ontzettend veel liefde. Er werden zonden opgebiecht en er werd vanaf het podium gesproken over vergeving. Er kwam in mij echt een verlangen om dat ook te ontvangen. Die hoop begon zo te borrelen en op te komen dat ik zei: ‘Heer ik weet niet hoe ik deze relatie moet verbreken maar U moet mij daar echt bij helpen’. Het was echt een schreeuw naar God.” 

"Ik dacht: yes, nu kan ik verder met mijn leven"

Roze wolk
God helpt Olga uiteindelijk en ze ziet het dan ook echt als een wonder dat die buitenechtelijke relatie verbroken wordt. “Het was eigenlijk niet moeilijk meer. Als God zoiets bij je wegneemt, is dat mogelijk. Toen heb ik echt drie maanden op een roze wolk geleefd. Dat ik dacht: yes, nu kan ik verder met mijn leven!” 

Wanneer Olga haar zonden uiteindelijk aan Eric opbiecht komt dit voor hem logischerwijs hard aan. Eric: “Het kwam wel echt als een bom binnen. Maar toch was God ook met mij bezig in die kerk. Het ging er vaak over rommel opruimen en zonden belijden. En ja, ik ben ook een mannetje van vlees en bloed met verkeerde dingetjes. Dus die heb ik ook op kunnen biechten. God is daarin ook met mij aan het werk gegaan op het gebied van onreinheid en het kijken naar verkeerde filmpjes. We zaten allebei in ons proces en ik heb het ook direct kunnen vergeven. Ze hoefde niet gelijk weg en haar koffers te pakken.”

Herstel
Olga was zich goed bewust van de mogelijke consequenties van haar daden. “Ik heb ook tegen hem gezegd: ‘Als je nu wilt dat ik mijn koffers pak en het huis verlaat dan zal ik daar gehoor aan geven.’ Maar dat was niet wat hij wilde. Hij zag dat God met mij aan het werk was en hij zei dat God ook met hem bezig was. En dat we er samen uit zouden komen. Die keus om te vergeven en daarna een periode van herstel in te gaan is een weg die iedereen kan gaan.”

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

"... omdat vreemdgaan ook iets is wat juist in christelijke kringen gebeurt. “We zijn zeker niet de enigen. Er heerst een enorm taboe op".

Kan het me moeilijk voorstellen, maar misschien ben ik naïef....
"... omdat vreemdgaan ook iets is wat juist in christelijke kringen gebeurt. “We zijn zeker niet de enigen. Er heerst een enorm taboe op".

Kan het me moeilijk voorstellen, maar misschien ben ik naïef....
CIP heeft vaak mooie bijdragen die leuke en goede discussies opleveren. Dit artikel mag voor mij terug naar het ronde archief vanwege het niveau en de opzet van het artikel.

Ik vraag me oprecht af waar ik de cijfers en statistieken kan terugvinden dat christenen meer vreemd gaan dan mensen in de wereld. Dit artikel is meer voor het blad Privé dan voor het CIP.