Ds. J. van Vulpen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

27 januari 2021 door Jeffrey Schipper

CGK-predikant over Urker rellen: "De naam van de Heere is beschadigd"

"Op zaterdagavond hoorden we het rumoer. Om 24.00 uur werd het stil, want de zondag begon. Dan denk ik: hoe kan dit naast elkaar bestaan? Je op zaterdagavond zo laten gaan door zondig gedrag en dan op zondag zo stil worden... dat kan niet naast elkaar bestaan", zegt ds. J. van Vulpen naar aanleiding van de ongeregeldheden op Urk in het Family7-programma Uitgelicht!.

Vele tientallen jongeren waren zaterdagavond op de been om te protesteren tegen de avondklok. Nadat die om 21.00 uur was ingegaan, reden jongeren in ongeveer honderd auto's luid toeterend over het haventerrein. Een coronateststraat van de GGD bij het terrein werd in brand gestoken. Deze week liet Urk zich van haar goede kant zien door een inzamelingsactie te starten voor een nieuwe teststraat van de GGD. 

De christelijke gereformeerde predikant verwijst ook naar de Romeinen-brief, waar Paulus zich uitspreekt over het gehoorzamen van de overheid. "In zijn tijd was keizer Nero aan de macht. Hij verlichtte zijn tuinfeesten door christenen als fakkels aan te steken. En toch zegt Paulus: onderwerp je aan de overheid. Dat staat in schril contrast met je zo laten gaan op zaterdagavond", aldus Van Vulpen.

"Zaterdagavond keek ik met een schuin oog naar sociale media. Dan zie ik dat wat er zaterdagavond gebeurde gekoppeld werd aan het christelijke karakter van ons dorp. Dat beschadigt de naam van de Heere en dat is het allerergste."

Bekijk het volledige interview vanaf minuut 4:05 en klik hier voor meer video's van Family7:

Abonneer je op de YouTube-pagina van Family7

Reacties

W
Weet je wat Gods Naam nog meer beschadigt? Wegkijken bij onrecht door christenen. Zwijgen over onrecht en leugen! Meelopen met de duisternis in de wereld! Medeplichtig zijn aan de grootste misleiding van de satanisten en wereldbeheersers van de duisternis. Medeplichtigheid aan de toverij en de hoererij van Babylon om de wereldregering en de antichrist versneld ten tonele te brengen en daarvoor angst en verdeeldheid te zaaien!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen