Vaccinatie
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

06 januari 2021 door Patrick Goede

Eerste vaccinatie toegediend bij Sanna: "Ik was vaak de laatste met wie ze een gebed baden"

De allereerste vaccinatie in Nederland is toegediend bij zorgmedewerker Sanna Elkadiri. Ze maakte als Brabander de nare gevolgen van het coronavirus van dichtbij mee. 17 van de 124 bewoners in het verpleeghuis in Boxtel waar zij werkzaam is overleden binnen een maand. "Ik hield dan de hand van de patiënt vast, ik was de laatste die ze zagen, met wie ze een gebed deden", zegt Sanna tegen De Telegraaf.

De uitverkorene om als eerste een prik te mogen ontvangen had slapeloze nachten tijdens de eerste coronagolf. "Deze vaccinatie voelt voor mij als een morele verplichting naar mijn cliënten. Naar de mensen die hebben gestreden om in leven te blijven. Het zou zo fijn zijn als ik straks weer met een gerust hart met mijn kinderen naar de film kan. Ik ben blij dat ik daar nu aandacht voor kan vragen", vervolgt de zorgmedewerker.

Waanzinnig
Velen zien het eindelijk starten van de vaccinaties als een geschenk uit de hemel. Minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge spreekt van een "waanzinnig moment". Hij reageert uitgelaten: "Wat een mijlpaal om op te gaan zitten en te genieten van dit uitzicht."

Ook IC-arts en voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Instensive Care Diederik Gommers is inmiddels ingeënt. Ook hij is euforisch: "Dit is echt een geweldig gevoel. Dat we dit vaccin zo snel voor elkaar hebben gekregen en dat we het nu mogen ontvangen is echt gaaf."

Rouvoet
Voormalig fractievoorzitter van de ChristenUnie en voorzitter van de GGD André Rouvout sprak eveneens van een bijzonder moment. Drie op de vier Nederlanders wil zich volgens hem laten vaccineren. Bij het zorgpersoneel gaat het zelfs om 80 procent. Dat noemt de voorman "bemoedigend".

Reacties

Wat moeten we hier eigenlijk mee ? Is dit een promo om maar zo snel mogelijk zo'n vaccinatie te nemen (onder de noemer zij doet het ook) ? Dit geheel los van de voorgeschiedenis, die Sanna Elkadiri heeft meegemaakt. Maar wordt deze voorgeschiedenis hier misbruikt om je over te halen om je maar te laten vaccineren ?
J
Ik ben benieuwd hoe het met Sanna gaat over een paar jaar.

Voordat dit fantastische (?) vaccin er was, waren er al effectieve medicijnen tegen corona. Maar die mochten niet en ook over vitamine D, C en zink werd veelal gezwegen. Goede ventilatie was helemaal een fabeltje ... Wat volgt er na de huidige euforie?
De grote vaccinatie propaganda is begonnen. Het vaccin krijgt haast "messiaanse" trekjes.
Toon meer reacties (4)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events