Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

05 januari 2021 door Jeffrey Schipper

Verontruste predikanten verlaten GKv vanwege theologische ontwikkelingen

Twee predikanten verlaten de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt (GKv) omdat zij moeite hebben met diverse geestelijke en theologische ontwikkelingen, meldt het magazine OnderWeg.

Het gaat om ds. Henk Drost en ds. Alko Driest. Drost heeft moeite met synodebesluiten die ruimte geven aan vrouwelijke ambtsdragers en vreest voor een verkeerde omgang met de Bijbe. Hij heeft de GKv verlaten en zich aangesloten bij de Gereformeerde Kerken Nederland (GKN), een kerkgemeenschap van voornamelijk ex-GKv-leden en -predikanten. De GKN werd op 26 november 2009 opgericht door enkele kerken en predikanten van de GKv en de Gereformeerde Kerken in Nederland (hersteld), een eerdere afsplitsing van de GKv. 

Ds. Driest verlaat de GKv om vergelijkbare redenen. Hij weet nog niet bij welke kerkgemeenschap hij zich zal aansluiten.

Lees ook: Kansel blijft open voor GKv-vrouwen; tegenstanders geen tweederangskerkgangers.

Reacties

Ik begrijp deze predikanten wel, maar voor de GKN is er geen toekomst, tenzij zij zich verbinden met bijv. de Christelijk Gereformeerden. Ik betreur de typisch Gereformeerde neiging tot versnippering, waardoor men zich soms zelfs afscheidt ‘van iedereen die niet op dezelfde manier zijn veters strikt als wij’. We kunnen over veel zaken van mening verschillen, als er eenheid is in het belijden, dat God ons verlost door Zijn Zoon Jezus Christus en dat we Hem ingeplant moeten zijn door een waar geloof. Ik hoop, dat de GKv bij die belijdenis blijft
C
Helaas geen onbegrijpelijke keuze. Toch moet het een pijnlijke en verdrietige beslissing geweest zijn om een 'vertrouwd' kerkverband te verlaten. Wat ik mij wel afvraag; waarom ex-GKv-leden een nieuw kerkverband hebben opgericht en zich niet aansluiten bij al bestaande kerkverbanden met een soortgelijke visie..

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events