Joden India
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

24 december 2020 door Redactie

Christenen voor Israël wijst op 'profetische gebeurtenis': 252 Joden van India naar Israël

Een bijzondere gebeurtenis in Israël. Een vliegtuig van El Al bracht 252 Joden vanuit India naar Tel Aviv. Deze 'Bnei Menashe' worden als nakomelingen van Manasse gerekend tot één van de verloren stammen van Israël, schrijft Christenen voor Israël.

Sinds de jaren '80 konden er zo'n 4000 Joden vanuit India naar Israël komen. Nog steeds wonen er zo'n 6500 van hen in afgelegen gebieden in India. Daar zijn hun voorouders 2700 jaar geleden terecht gekomen nadat ze door het Assyrische Rijk werden verjaagd. Omdat hun bestaan lange tijd onbekend is gebleven, worden ze gerekend tot de zogenaamde 'verloren stammen van Israël'.

Error: could not load events

Eeuwenlang leefde deze groep Joden in Noordoost-India in afzondering: één van de verloren stammen van Israël. Ze bewaarden de Joodse tradities hielden eeuwenlang het verlangen in stand om op een dag terug te gaan naar Jeruzalem. Sinds enkele jaren keren de Bnei Menashe terug naar hun thuisland Israël, mede dankzij steun van Christenen voor Israël in samenwerking met de organisatie Shavei Israel.

Lees hier meer op de site van Christenen voor Israël.

Lees ook: Deze vijf verloren 'stammen' keren nu terug naar Israël.

Foto: Eleonora Shiluv/Ministerie van Alija en Integratie

Reacties

Mooi! Weer een stapje dichterbij.
Mooi! Weer een stapje dichterbij.
Hoezo! Joden die trouw zijn aan de God van Israël en volgens de Wet leven ? Dat kan toch niet? Kennelijk wel. Zo zie dat OT profetieën en Bijbelse verhalen bewaarheid worden. Hebben zij ook schuld aan de kruisging van Jezus, terwijl zij in India woonden?

Wie Abraham en zijn nageslacht zegent, zal gezegend worden. CvI zijn o.a. de 'Vissers' (Jer.16:16).

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen