Viktor Orbán
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

24 december 2020 door Jeffrey Schipper

Hongarije past grondwet aan: huwelijk is bedoeld voor man en vrouw

In Hongarije is een grondwetswijziging aangenomen met de definitie dat een huwelijk een verbintenis is tussen een man en een vrouw. Een ruime meerderheid van het parlement schaarde zich achter het voorstel van de regering.

Met de grondwetswijziging wil het Oost-Europese land het gezin met een vader en moeder als basis en 'het voortbestaan van Hongarije' beschermen. Volgens de Hongaren is het huwelijk en gezin als fundament cruciaal voor een gezonde ouder-kindrelatie. "De hoofdregel is dat alleen gehuwde stellen een kind kunnen adopteren, dat wil zeggen een man en een vrouw die getrouwd zijn", maakt de minister van Justitie, Judit Varga, duidelijk.

De Hongaarse regering wil dat alle kinderen in het land worden grootgebracht met waarden die gebaseerd zijn op de christelijke cultuur van Hongarije. De opkomst van "moderne ideeën over die inbreuk maken op traditionele waarden, inclusief de twee geslachten" baren minister Varga zorgen. Volgens haar staat "de scheppingsorde die het voortbestaan van gemeenschappen verzekert" op het spel.

Eerder wees de Hongaarse premier Viktor Orbán (foto) op het belang van de christelijke cultuur voor zijn land. "We bouwen aan een old-school christelijke democratie, geworteld in de Europese traditie", zei hij eerder. "Het christendom is onze laatste hoop. Onze ergste nachtmerries kunnen waarheid worden. Het Westen kan vallen als het niet ziet dat Europa onder de voet wordt gelopen." 

Amnesty International noemde de wetswijziging eerder een nieuwe aanval op de Hongaarse niet-heterogemeenschap. Directeur Masen David van Transgender Europe roept voorzitter Von der Leyen van de Europese Commissie op om actie te ondernemen.

Reacties

G
God zegene Hongarije voor deze moedige stap!
“Amnesty noemde de wetswijziging een nieuwe aanval op de Hongaarse niet-heterogemeenschap.” Nou zeg, overdrijf niet zo, Amnesty!!! Is er daar voor trouwe vrienden dan niet de mogelijkheid om een geregistreerd partnerschap aan te gaan, zoals ik deed met mijn levenskameraad? En ik kan mezelf eigenlijk ook best vinden in "de hoofdregel”, die men daar stelt, “dat alleen gehuwde mannen en vrouwen een kind kunnen adopteren”. ‘Hoofdregel’ wil zeggen, dat men dat bij voorkeur graag ziet, dat kinderen opgroeien in een gezin met een vader en een moeder.
r
Dat ik getrouwd ben met mijn vrouw wil niet zeggen dat mijn huwelijk een aanval is op vrouwen die ik niet trouwde, laat staan op niet-hetero mannen. Verder zou het een laffe boel worden om het huwelijk in te ruilen voor wat niet-gelovigen tijdelijk te bieden hebben en niet op te komen voor wat eeuwenlang werkt, en van God komt.
Toon meer reacties (5)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events