ravi zacharias
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

16 december 2020 door Redactie

Apologeet roept organisatie op tot berouw na beschuldigingen seksueel misbruik

Een apologeet van Ravi Zacharias International Ministries (RZIM) roept de organisatie roept op tot berouw en 'herstelbetalingen' als reactie op de manier waarop RZIM met beschuldigingen van wangedrag en schandalen omging. "De realiteit is dat Ravi's reputatie aan flarden is; maar zijn nalatenschap -dit team- hoeft dat niet te zijn", aldus apologeet Max Baker-Hytch.

Drie maanden na zijn overlijden beschuldigden drie masseuses de oprichter van RZIM, Ravi Zacharias, van seksueel misbruik. Volgens apologeet Max Baker-Hytch is RZIM hier niet goed mee omgegaan. De Christian Post zet een brief van Baker-Hytch aan het leiderschapsteam van de wereldwijde organisatie uiteen.

De apologeet wijst het leiderschap over de tekortkomingen van RZIM in de reactie. "Er was een traagheid en terughoudendheid in de publieke reactie. Pas na grote moeite en externe druk werd het punt bespreekbaar gemaakt."

In eerste instantie startte RZIM een onderzoek naar het misbruik na de beschuldigingen door de masseuses. Lange tijd liet de organisatie niets over het onderzoek of het misbruik horen. 

Baker-Hytch hoopt dat de brief zal leiden tot de volgens hem noodzakelijke beleidshervormingen binnen de organisatie waar hij zelf deel van uitmaakt. "Er zullen drastische en diep vernederende maatregelen nodig zijn om de wereld te laten zien dat we het serieus nemen om onze leiderschapsstructuur vanaf de grond af opnieuw op te bouwen", completeerde Baker-Hytch zijn brief. 


Seksueel misbruik
- Mara werd ritueel misbruikt: “Als God almachtig is, hoe kon Hij toekijken en niets doen?”
- Landelijke publiciteit voor Duitse evangelische
- Andries spreekt over seksueel misbruik: "Het beeld van God als Vader raakt bij slachtoffers vaak verknipt"
Meer over Seksueel misbruik »

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Reacties

T
Ontluisterend......

Jezus schreef in de aarde. Er werden geen stenen gegooid. ( Johannes 8 , 6-10)

De eerste die niet gezondigd heeft moet nog gevonden worden. Alle mensen zijn zondaren. Voor allen geldt, ga heen en zondig niet meer.

Alleen Jezus heeft het kwaad overwonnen. Hij is in onze duisternis het licht

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events