ravi zacharias
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

01 oktober 2020 door Nienke Alblas

Drie masseuses beschuldigen bekende christelijke apologeet van seksueel misbruik

Drie masseurs geven aan seksueel geïntimideerd te zijn door Ravi Zacharias. De bekende christelijke apologeet overleed drie maanden geleden. De vrouwen die de aanklacht deden spraken over het misbruik met Christianity Today. "Hij deed continu zijn broek naar beneden en bevredigde zichzelf", aldus één van de masseurs uit de inmiddels gesloten 'Day Spa'.

De vrouwen beschrijven hoe de bekende christen ‘ineens’ de handdoek van zijn geslachtsdeel haalde en hoe hij hun billen, borsten en geslachtsdelen aanraakte. Om vervolgens te vragen zijn geslachtsdeel te masseren en zelf masturbeerde als zij dat weigerden.

Ravi Zacharias is de oprichter van Ravi Zacharias International Ministries (RZIM). Evangelist Franklin Graham noemde hem een van de grootste christelijke apologeten van onze tijd. Zacharias schreef in zijn leven meer dan dertig boeken. Kern van de boeken was altijd om christenen te bemoedigen door te stellen dat er meer dan genoeg redelijke argumenten zijn voor het christelijk geloof en het bestaan van God.

Een van de vrouwen geeft aan de ongepaste betastingen zich minstens vijftig keer voorgedaan. "Ik heb het nodig", herhaalde Zacharias bij de daad volgens de masseurs. Hij gaf hierbij aan dat de last van zijn bediening zwaar was en dit zijn 'therapie' was. Twee keer vroeg hij de vrouw seks met hem te hebben en vroeg hij om naaktfoto's. De masseurs geven aan dat zij eerder niets hebben gezegd over het misbruik, omdat ze geen geld, publiciteit of excuses verlangden. 

Na het overlijden van Zacharias voelen de vrouw zich vrij om publiekelijk te spreken en ze hopen dat mogelijke andere slachtoffers van de christelijke leider zich niet alleen zullen voelen in hun worsteling met het misbruik. "Ik heb het dichtgeritst en weggestopt", aldus één van de vrouwen.  

"Wij zien geen overeenkomsten tussen de man die wordt beschuldigd en de Ravi die wij hebben gekend en geloven niet dat het waar is. Daarnaast zijn de beschuldigingen afkomstig van een kliniek die al bijna tien jaar gesloten is, tevens drie maanden na de dood van Zacharias", meldt de reactie van Ravi Zacharias International Ministries (RIZM). Christianity Today ging de identiteit na van de vrouwen en bevestigt dat zij wel degelijk hebben gewerkt bij de spa in kwestie.

Het is niet de eerste keer dat Zacharias wordt beschuldigd van seksuele intimidatie. In 2017 verscheen de apologeet voor de rechter wegens beschuldigingen van ongepaste communicatie. Zacharias zou ongevraagd naaktfoto's hebben gestuurd naar Lori Anne Thompson en om foto's van de vrouw hebben gevraagd.

Reacties

B
Aan de redactie van CIP

Welk bijbels beleid heeft u bij het nieuws vergaren en doorgeven aangaande christenenr
Wat een drama. Een zeer beminnelijke man, misschien zelfs iets te. De twee spa’s, en er vice-president van zijn, klinkt een beetje shady en moet je niet willen als Christelijk voorbeeld. Ook zo’n grote organisatie wereldwijd opzetten (vaak met een grote financieel component) brengt risico’s, druk en verleiding met zich mee. Mocht dit alles bewezen zijn, dan is heling nodig voor de betrokken en begrip van de buitenwereld voor de feilbaarheid van Christenen.
B
wat zegt de bijbel over het oordelen over onze medechristenen?

wat zegt de bijbel over geruchten die je hoort over anderen?

wat zegt de bijbel over spreken over anderen ?

wat zegt de bijbel over wat liefde is?

de bijbel staat vol van goede aanwijzingen; laat ik er één noemen

Efeziers 5: 15-21
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen