Afrikaans jongetje bidt
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

10 december 2020 door Redactie

Jihadisten vermoorden 30 christenen in Congo: vrouw en kinderen afgeslacht voor ogen van voorganger

Een reeks dorpen in Congo werd eind november overvallen door jihadisten. Dertig christenen werden vermoord door de moslimterroristen en minstens tien vrouwen zijn verkracht en vijftien gelovigen zijn ontvoerd, volgens de Christian Post.

Een voorganger getuigt van de hartverscheurende terreur. "Ze dwongen mijn vrouw en kinderen tot bekering. Zij weigerden, waarna ze mijn vrouw doodschoten en mijn kinderen in stukken hakten", aldus de christen.

De jihadisten van Aligned Democratic Forces (ADF) zijn verbonden met de terreurgroep IS. Gewapend met geweren, machetes, knuppels, zwaarden en bijlen omringden de jihadisten kerken in de vijf dorpen. Ze hadden het volgens de nieuwsbron gemunt op de christenen en vermoorden iedere gelovige die zich niet bekeerde tot de islam. 

In het afgelopen jaar zijn aanvallen op christenen in Congo toegenomen. Het Congolese leger probeerde de groep jihadisten van ADF te stoppen. In respons zijn de aanvallen van ADF op christenen toegenomen. De aanvallen zorgen voor een toename van dakloosheid, armoede, wanhoop en psychische problematiek.


Christenvervolging
- Chinese christen getuigt van marteling in 'hersenspoelkamp': "Ik wilde liever dood"
- India: 8 christenen gewond na gewelddadige inval in huiskerk
- Dochters voorganger verkracht door moslims nadat vrouw van imam christen werd
- Rechtszaak Pakistaans christelijk echtpaar wéér afgezegd: "Onmenselijk"
- Christelijk echtpaar weigert Jezus te verloochenen ondanks woedende Indiase dorpsgenoten
Meer over Christenvervolging »

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Reacties

N
Inderdaad laten wij bidden voor onze broeders en zusters dat ze vrijmoedig blijven. Zelf ben ik ex moslima ik zal mijn Heere Jezus Christus nooit inruilen voor geen één religie. Ik buig alleen voor Gods Israël.

God zegen allemaal.
C
Dit is de orde van de dag in veel regio's. Laten we bidden voor onze broeders en zusters die zoveel méér moeten doorstaan voor hun keuze voor de Heer.
T
Een belangrijke vraag die we ons misschien wel allemaal eens gesteld hebben, is: zou jij jezelf laten afslachten of zou je bewakers aanstellen en wapens ter verdediging aanschaffen? Waarop baseer je je antwoord?
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen