sahel operatie mobilisatie
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

SAMEN MET OM

 

Breng het Evangelie naar de Sahel

Veertig procent van de wereldbevolking heeft nog nooit gehoord dat Jezus Christus stierf om hen eeuwig leven te geven! Als wij, volgelingen van Jezus, dit niet aan hen vertellen, zullen ze menselijkerwijs nooit gered worden. Het is onze opdracht om hen het Evangelie te brengen. Maar wie zijn deze onbereikte mensen? En de belangrijkste vraag is: wie gaan naar hen toe om het goede nieuws te vertellen?

Operatie Mobilisatie wil graag dat iedereen minstens één keer het Evangelie van Jezus Christus te horen krijgt. Daarom zijn we eropuit getrokken. Miljoenen mensen hebben het goede nieuws gehoord. Maar het werk is nog niet klaar. We geloven dat God nog vele levens wil veranderen! Help jij mee om de liefde van Jezus bekend te maken?
Er wonen 150 miljoen mensen en leven 354 stammen die volledig onbereikt zijn met het Evangelie.

Operatie Mobilisatie richt zich op een aantal specifieke regio’s, namelijk het Himalayagebergte, de Sahel, de Noord-Kaukasus en Mekong-regio. In de komende vijf jaar willen we als Operatie Mobilisatie alleen al in de Sahel 300 kerken stichten: levende gemeenschappen van Jezus-volgers. De Sahel is een gebied over de volle breedte van Afrika, net onder de Sahara-woestijn. Denk hierbij aan landen als Sudan, Nigeria en Mauritanië. Hier wonen 150 miljoen mensen en leven 354 stammen die volledig onbereikt zijn met het Evangelie.

Barikisu is zo’n meisje dat nog nooit van Jezus heeft gehoord. Ze is 11 jaar oud en deel van de eeuwenoude Fulani-stam. Ze leidt een nomadenbestaan in het Sahel gebied en wordt volgens haar cultuur binnenkort uitgehuwelijkt. Wij geloven dat God haar leven wil vullen met Zijn liefde, zodat ze wordt gered en in Hem een hoopvolle toekomst heeft. Dit geloven we niet alleen voor Barikisu, maar voor alle onbereikte mensen.

Net als in het Bijbelboek Handelingen willen wij discipelen uitzenden om te bouwen aan een levende gemeenschap van Jezus-volgers

We trainen lokale gelovigen om de harten van mensen en families zoals die van Barikisu te winnen voor Jezus. Net als in het Bijbelboek Handelingen willen wij discipelen uitzenden om te bouwen aan een levende gemeenschap van Jezus-volgers. Zo krijgen ook deze mensen een kans om Jezus te leren kennen.

Peter komt uit Zambia en besloot op jonge leeftijd om zijn hele leven te wijden aan het verspreiden van de genadeboodschap van Jezus. “Ik liet mij samen met een andere landgenoot trainen voor mijn missie en vertrok naar de Sahel. Ik geef Engelse les, bouw aan vriendschappen en zie dat de Heilige Geest harten aanraakt. Sommige leerlingen vertellen mij dat ze geloven dat Jezus is gestorven voor hen. Toch durven ze hem niet te volgen. Ze zijn bang voor wat er met hen gaat gebeuren als ze openlijk voor hun geloof uitkomen. Voor velen in de Sahel betekent de beslissing om Christus te volgen, het risico lopen om familie, vrienden en levensonderhoud te verliezen. Sommige nieuwe gelovigen van ons team hebben de stad helaas moeten ontvluchten. Toch zie ik dat God werkt, omdat ik geloof dat God altijd buitengewone dingen wil doen door ‘gewone’ mensen. Als ik over 100 jaar nog de kracht heb, kun je mij nog steeds vinden op het zendingsveld: iedereen verdient een kans om Jezus te leren kennen".

In de eerste plaats door te bidden, maar ook door te géven. Kijk op www.operatiemobilisatie.nl/sahel hoe jij kunt meedoen.

“Want de Heer heeft ons het volgende opgedragen: 'Ik heb je bestemd tot een licht voor alle volken om redding te brengen, tot aan de uiteinden van de aarde’.” Handelingen 13:27

Kijk hoe jij kunt meedoen, door te bidden of te geven

Error: could not load events