starbucks
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

02 december 2020 door Redactie

Starbucks reageert op aanklacht christelijke werknemer na ontslag wegens weigeren LHBT+ shirt

Koffieketen Starbucks ontkent het ontslag van een vrouwelijke christen nadat zij weigerde een LHBTI-shirt te dragen op haar werk op basis van haar geloof. Dit meldt Christian Today. Betsy Fresse uit New Jersey werd verzekerd dat het niet verplicht was voor de werknemer om het shirt met de regenboogprint te dragen in juni 2019. Later die maand werd Fresse ontslagen wegens 'een verschil in waarden'. De christen stapt naar de rechter, maar Starbucks ontkent elk wangedrag.

"We zijn ons bewust van de claims van mevrouw Fresse. Deze zijn ongegrond en we zijn meer dan voorbereid om ons te verdedigen in het gerechtshof", aldus een woordvoerder van starbucks. "Anders dan een groen schort zijn werknemers vrij in de keuze van hun werkkleding."

De christelijke vrouw uit New Jersey vecht haar ontslag bij koffieketen Starbucks aan nadat ze weigerde een LHBT+ 'Pride' T-shirt aan te trekken vanwege haar geloof. Ze werkte al sinds 2015 als barista bij het bedrijf en werd in juni 2019 ontslagen. Fresse geeft aan dat ze onrechtmatig is gediscrimineerd op grond van haar geloof. Ze pleit voor een schadevergoeding, kostenvergoeding, het betalen van achterstallige vergoedingen en een ingreep om te voorkomen dat Starbucks opnieuw 'de oprechte religieuze overtuigingen van werknemers niet respecteert'. 

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen