Starbucks
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

01 december 2020 door Patrick Goede

Christelijke werknemer klaagt Starbucks aan na ontslag wegens weigeren LHBT+ T-shirt

Een christelijke vrouw in New Jersey vecht haar ontslag bij koffieketen Starbucks aan nadat ze weigerde een LHBT+ 'Pride' T-shirt aan te trekken vanwege haar geloof. Ze werkte al sinds 2015 als barista bij het bedrijf.

Betsy Fresse zegt dat ze in juni 2019 een doos vol met T-shirts zag liggen met daarin 'Pride' T-shirts. Ze vroeg aan haar baas of zij ook verplicht was om deze te dragen. Haar baas, die van haar christelijke geloofsovertuiging op de hoogte was zei dat dit niet hoefde. Een maand later werd Betsy echter ontslagen.

Als reden voor haar ontslag werd gezegd dat ze de kernwaarden van Starbucks geweld aangedaan had. Ze had haar collega's gezegd dat zij "Jezus nodig hadden" toen ze het T-shirt kreeg maar weigerde het aan te trekken, volgens de New York Post.

Met de aanklacht probeert Betsy aan te tonen dat ze onwettig gediscrimineerd is. Ze wil verder een schadeclaim, haar proceskosten vergoed zien en bereiken dat Starbucks mensen niet opnieuw kan ontslaan vanwege verplichte kleding die tegen het geloof ingaan.

Reacties

Gebed: Heer Jezus ontferm U over Betsy Fresse en geef dat ze het proces wint en dat mensen niet verplicht kunnen worden LHBT shirts te dragen. Geef Heer dat we kunnen blijven zeggen dat de LHBT-lobby niet goed is. Amen. Ik houd van alle LHBT'ers, net als Jezus, maar Hij zegt dat wat ze praktiseren niet goed is.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events