vluchtelingen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

17 november 2020 door Redactie

Duitse kerk wil opnieuw reddingsschip naar Middellandse Zee sturen

Opnieuw is United 4Rescue van plan om een reddingsschip naar de Middellandse Zee te sturen om bootvluchtelingen op te pikken. Het gaat om de Sea-Eye 4, voorheen gebruikt als bevoorradingsschip. Het eerste schip, Sea Watch 4, ligt op dit vast in de Italiaanse haven.

United 4Rescue is een initiatief van verschillende christelijke organisaties waaronder de Evangelische Kirche. Eerder stuurden zij al Sea Watch 4 richting de Middellandse Zee om bootvluchtelingen te redden die de oversteek wagen naar Europa. Nadat Sea Watch 4 in korte tijd tal van mensen wist te redden, ligt het sinds kort vast in de haven van Palermo. De Italiaanse regering geeft ze geen toestemming meer om uit te varen.

De Evangelische Kirche reageerde bij monde van raadsvoorzitter Heinrich Bedford-Strohm. Hij stelde dat het schip wordt vastgehouden wegens politieke redenen. Ook verwees hij naar de dood van tientallen vluchtelingen bij ongelukken op zee de afgelopen tijd.

Reacties

K
Red je nu mensen met zo'n schip, of moedig je mensen aan een levensgevaarlijke reis te beginnen?

Feit is dat lang niet iedereen uit Afrika vluchteling is. Ook is het een feit dat veel vrouwen in de prostitutie belanden en ook kinderen compleet uit beeld verdwijnen.

Ik snap de goede bedoelingen, maar het is zo verschrikkelijk simpel en naïef.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events