Opstanding uit de dood
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

19 november 2020 door Patrick Goede

Medewerker Salvation Army maakt wonderlijke ervaring mee: hart klopt na 45 minuten stilstand weer zelf

Michael Knapinski had 45 minuten geen hartslag nadat hij tijdens een wandeling in een sneeuwstorm zijn bewustzijn had verloren. Dankzij een hightech hartlongmachine werd zijn bloed in die periode dat hij geen hartslag meer had buiten zijn lichaam om gefilterd en van zuurstof voorzien. Na 45 minuten begon het hart van Knapinski tegen alle verwachtingen in weer te kloppen. 

Knapinksi is 45 en werkzaam voor de Salvation Army voedselbank in Seattle. Daarnaast bouwt hij namens de Overlake Christian Church in Redmond op vrijwillige basis huizen voor pleegkinderen. "Ik ben nog steeds geschokt en verbaasd. Zodra ik fysiek weer helemaal in orde ben gaat dat de roeping van mijn leven worden. Simpelweg mensen helpen", zegt de weldoener tegen de Seattle Times.

Michael moet gevallen zijn tijdens zijn wandeling want hij zat onder de blauwe plekken toen ze hem vonden. "Ik heb een miljoen mensen die ik moet bedanken. Ze hebben hier in het ziekenhuis een ontzettend knappe prestatie geleverd", aldus Knapinski. Ondertussen gaat zijn aansprekende verhaal de wereld over, zo berichten ook De Telegraaf en het Belgische Nieuwsblad over zijn opmerkelijke 'opstanding'. In de Christian Church in Redmon zullen ze blij zijn dat God Michael voorlopig nog niet heeft thuisgehaald!

Vond je dit mooi? Word dan nu CIP+ lid!

Reacties

P
Vergis ik me nu, of gebeurt dat ook niet bij elke open hart operatie? Die duren vaak langer dan 45 minuten. Ook wordt daarbij een hart/longmachine gebruikt, het hart wordt stilgezet en later middels een stroomstootje weer op gang gebracht. Dat is ook een wonder op zich maar dus niet uniek.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen