John Piper
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

04 november 2020 door Redactie

Video's John Piper verwijderd van website christelijke universiteit na Trump-kritiek

Een van de grootste christelijke universiteiten in Amerika heeft video's van John Piper van hun website verwijderd. In de video's moedigt de bekende theoloog studenten aan hun leven niet te verspillen. Liberty University verwijderde de posts na een blogpost van Piper, volgens Religious News Service. De schrijver van het wereldberoemde boek 'Desiring God' schreef op de gelijknamige website recentelijk een blog over de verkiezingen. De blog noemde geen namen, maar scheen een kritisch licht op president Trump.

Piper legt uit waarom hij niet stemt op Trump, maar ook niet op Biden. De theoloog schrijft in zijn blog over 'dodelijke' zonden die worden genoemd in het Nieuwe Testament. In zijn optiek zijn arrogantie en geldzucht net zo 'verderfelijk' als abortus, een punt dat zwaar weegt op de politieke agenda van veel christelijke stemmers. Piper neemt een politiek neutrale positie in. "Ik zal geen formule opstellen om te bepalen welk pad van vernietiging ik zal steunen", aldus John Piper. "Ik steun geen van beide wegen naar eeuwige ondergang."

Piper steunt geen van beide presidentskandidaten. Toch was de geïnsinueerde kritiek op Donald Trump reden genoeg voor Liberty University om de bemoedigende video's van de theoloog van hun website af te halen. De verwijderde video's gingen niet over de verkiezingen, maar over hoe studenten hun levenswandel op Gods Woord af kunnen stemmen.

Liberty University kent een voornamelijk Republikeinse achterban. De universiteit laat haar politieke voorkeur doorschemeren door onder andere een video van republikeinse senator Ted Cruz op haar website te plaatsen. Cruz was eerst kritisch op Trump, maar sprak later zijn steun voor de president uit. Hij moedigt in de video studenten aan om te stemmen en de nationale politiek in Amerika mee te nemen in gebed.


Amerikaanse verkiezingen
- Trump spreekt Amerikaanse volk toe: "Verkiezing was doorgestoken kaart"
- Jan van den Bosch ziet Joe Biden niet als boeman: "Hij schaamt zich het evangelie niet"
- Waarom stemden meer christenen dan ooit op Joe Biden?
- Biden draait als president pro-life agenda van Trump de nek om
- Joe Biden wordt de nieuwe president: reden voor een feestje?
Meer over Amerikaanse verkiezingen »

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Reacties

H
Ik vind John Piper een oprechte christen.

Zeer bedenkelijk dat een christelijke universiteit dit verwijdert.

Ik heb de evangelicals altijd hoog gehad en vele jaren bij Campus -Agape gewerkt maar snap nu helemaal niets meer van hun blindelings geloven in de leugens van Trump. Het lijkt wel of ze niet meer kunnen nadenken door de show die hij voortduren opvoert en zich door hem laten manipuleren. Het gaat helemaal de verkeerde kant op met de evangelicals, Heer ontferm U over hen maar ook oveer ons en deze wereld.
W
Elke leider die achterloos meegaat in de waanzinnige obsessie met Trump disqualifiseerd zichzelf.
Dat zegt genoeg...

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen