Jerry Falwell Jr. met echtgenote Rebecca Falwell
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

03 november 2020 door Redactie

Jerry Falwell Jr. poogt imago te herstellen door middel van rechtszaak

Na zijn ontslag klaagt Jerry Falwell jr. Liberty University aan. De voormalig schooldirecteur uit Virginia werd met een ontslagregeling van 10,5 miljoen dollar uit zijn functie geplaatst wegens een breed gepubliceerd seksschandaal en verschillende meldingen van grensoverschrijdend gedrag. Falwell stelt in zijn aanklacht dat Liberty zijn reputatie heeft geschaad door meerdere berichtgevingen over vermoedelijk grensoverschrijdend gedrag nadat hij gedwongen de universiteit verliet, meldt de Christian Post. "Ik ben teleurgesteld dat er zo snel conclusies zijn getrokken", aldus Falwell.

De reputatie van Falwell heeft sterk geleden onder de incidenten in augustus. Door middel van de rechtszaak hoopt de voormalig directeur een aantal zaken recht te zetten. Hij geeft aan verschillende pogingen te hebben gedaan om met het bestuur van de universiteit samen te komen, zonder succes. "Hoewel ik niets anders dan liefde en waardering heb voor Liberty, moet ik de nodige stappen ondernemen om mijn reputatie te herstellen en hopelijk helpen bij het herstellen het imago van Liberty University zelf”, aldus Falwell. 

De directeur werd voor een onbepaalde periode op non-actief gezet nadat hij een 'ongepaste vakantiefoto' plaatste op zijn instagram. Hij stond op de foto gearmd met een assistente van zijn vrouw. Beiden hadden hun broek open en hun buik ontbloot. Bovendien had hij (vermoedelijk) een glas drank in zijn handen. Het drinken van alcohol en het hebben van seksuele relaties buiten het huwelijk is verboden voor de Liberty studenten. "Ik had de foto nooit moeten plaatsen", reageert Falwell op de foto. "Zij is zwanger en kon haar broek daardoor niet dichtritsen. Ik had een oudere broek aan en kon daarom mijn rits niet omhoog ritsen. Voor de grap droeg ik mijn broek net als die van haar."

Een buitenechtelijke affaire was de druppel die de emmer deed overlopen en leidde tot het gedwongen ontslag van Falwell. Via de media kwam een affaire van de vrouw van Falwell met een jongere man genaamd Granda naar buiten. Falwell erkent dat zijn vrouw een 'ongepaste persoonlijke relatie' had met Granda, maar ontkent betrokken te zijn geweest bij de affaire.

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Error: could not load events