Jerry Falwell jr.
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

25 augustus 2020 door Patrick Goede

'Evangelisch kopstuk Amerika treedt af door privéschandalen'

Het hoofd van de christelijke Liberty University, Jerry Falwell jr., is volgens The New York Times afgetreden nadat hij werd achtervolgd door privéschandalen, zelf ontkent hij dat. Falwell die een grote bijdrage had in de verkiezing van Trump als president, deelde onlangs een dubieuze foto op Instagram, ook had zijn vrouw een affaire met een jonge man.

Op de dubieuze foto is Jerry Fallwell jr. te zien met zijn arm om de schouder van een jonge vrouw. Ook staat zijn gulp open en heeft hij een drankje in de hand. Volgens hem is het gewoon 'zwart water'. Op het christelijke Liberty University zijn alcoholische dranken en seksuele uitspattingen ten strengste verboden.

Chantage
De jongeman met wie zijn vrouw een affaire had zou de familie gechanteerd hebben met het naar buiten brengen van de affaire. Het zou hierbij gaan om Giancarlo Granda, die overigens niet bij naam genoemd wordt door Falwell. "Tijdens een vakantie 8 jaar geleden ontmoetten we deze ambitieuze jongeman en hij vertelde ons over zijn plannen. We waren verrast dat hij ons op een zakelijke mogelijkheid, om in een plaatselijk Real Estate-project te investeren, attent maakte. Dat deden mijn familieleden vervolgens en ze betrokken hem in de deal om daar de boel draaiende te houden", vertelt Falwell.

"Kort daarna kreeg Becki (Falwells vrouw red.) een ongepaste relatie met deze jonge man. Ik was er zelf niet bij betrokken maar het was natuurlijk ontzettend naar om daar achter te komen", vervolgt Falwell.

Trio
Het AD weet te melden
dat Giancarlo Granda seks had met de vrouw van Falwell en beweert dat Falwell daarbij zelf toekeek. Echter, volgens Falwell verloor hijzelf 40 kilo nadat hij erachter kwam dat zijn vrouw was vreemdgegaan. "We hebben elkaar vergeven want ik weet dat er ook kleinere dingen zijn die ik fout heb gedaan. Die vergeving breidt zich ook uit naar deze jongeman", zegt Jerry Falwell volgens de Christian Post.

Hij zegt verder depressief te zijn geweest door de affaire van zijn vrouw en erop te vertrouwen dat God hem hierdoorheen zal helpen.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Wat is daar toch aan de hand? Misschien tijd om "een muur te bouwen" tussen ginder en hier. Dat soort christendom kunnen we missen als de pest...
Zou bijvoorbeeld Paulus, Johannes, Petrus en de rest zich ook zo laten zien als voorbeeld christen? Wie heb je lief Jezus of de wereld. Het is een bewuste keuze waar je in gaat groeien of God gaat je verblinden door je eigen zonde waardoor je niet meer weet wat goed of fout is.