Joden israel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

11 september 2020 door Geerten van Breugel

Ook in coronatijd verhuizen duizenden Joden naar Israël

Ondanks de lockdown in veel landen, ging de verhuizing van Joden naar Israël onverminderd door. Duizenden vertrokken uit Rusland, Europa, Noord-Amerika en Ethiopië en landden op vliegveld David Ben Goerion. Christenen blijken daar een speciale rol in, tekent CBN op, zo zegt David Parsons, vice-president van de Internationale Christelijke Ambassade van Jeruzalem. "Dit is een ongewone en spannende tijd voor ons."

Parsons vertelt dat er veel Joden al van plan waren naar Israël te komen, gestrand waren in hun thuisland vanwege de coronamaatregelen. Zij zetten hun immigratieplannen on hold. De organisatie zat niet bij de pakken neer: ze organiseerden 'reddingsvluchten' naar Israël. Duizenden waren daardoor toch in staat Israël te bereiken. Volgens Parsons is het de vervulling van Gods belofte aan Abraham, Izak en Jacob. "Maar ook de vervulling van de profetische woorden van de profeten die dienaren van het verbond waren en zeiden: 'Zelfs als je verbannen bent, komt Hij, vindt Hij je en brengt Hij je terug."

"We zien dat er de komende vijf jaar een potentieel is van 250,000 Olim"

Ook Shay Felbor, die werkzaam is bij het Joods Agentschap, ziet dat er nog veel mensen zijn die terug willen keren naar Israël. "We zien dat er de komende vijf jaar een potentieel is van 250,000 Olim, terugkeerders. En we moeten samenwerken met de Joodse overheid om een speciaal plan te maken hen te helpen 'Aliyah' te bereiken", het Joodse land te bereiken.

Lees ook: Deze vijf verloren 'stammen' keren nu terug naar Israël.

Reacties

A
Het heeft niets met de profetieën uit het oude testament te maken, deze zijn allemaal al vervuld, met de verwoesting van Jeruzalem en de tempel 70 NC. In Lucas 21: 22 zei Jezus, "dit zijn de dagen dat alles wat geschreven is in vervulling gaat", er is dus niets meer wat tot vervulling moet komen, bevestigd door de Hebreeën brief, "voorheen sprak God door de wet en de profeten, maar in de laatste dagen (van het oude verdorven verbondsbolwerk) door de Zoon". God spreekt niet meer door de profeten, alleen nog maar door Zijn Zoon Jezus.............

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Download hier al onze gratis e-books + achtergronden!