Ankie Broekers
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

01 september 2020 door Jeffrey Schipper

Eerste vluchtelingenkinderen deze maand van Griekenland naar Nederland

De eerste vluchtelingenkinderen kunnen eind september terecht in een door Nederland gefinancierde opvanglocatie op het Griekse vasteland. De NOS laat weten dat staatssecretaris Ankie Broekers dit heeft bevestigd.

Dit nieuws komt op een voor ChristenUnie-Kamerlid Joël Voordewind en honderden voorgangers in christelijk Nederland belangrijk moment. Maandagavond werd de petitie van bijna 900 voorgangers naar Kamerleden gestuurd. Initiatiefnemer Jan de Beer spreekt woensdag met Joël Voordewind (ChristenUnie) en Madeleine van Toorenburg (CDA) over de oproep. 'We maken ons grote zorgen over deze kinderen', laten de initiatiefnemers van de oproep weten via NieuwWij.nl. 

Een motie om 500 vluchtelingenkinderen uit Griekse kampen te halen is begin juli weggestemd, ook door CDA en ChristenUnie. Dat houdt in dat de kinderen in Griekenland blijven, maar Nederland betaalt dan wel mee aan hun opvang. De ChristenUnie heeft het kabinet destijds een deadline gesteld. "Uiterlijk in september moeten de eerste kinderen naar de opvang op het Griekse vasteland zijn gebracht", maakte Voordewind duidelijk.

Broekers zei voor aanvang van een kabinetsoverleg over corona volgens de NOS dat ze in de loop van deze week bekend zal maken dat de eerste opvanglocatie eind deze maand open zal gaan, en dat een tweede locatie snel zal volgen.

Lees ook: Predikanten roepen CDA en ChristenUnie op om vluchtelingenkinderen op te vangen.


Politiek
- Premier Rutte: "Kijk naar schade die kerkdiensten hebben aangericht"
- SGP en ChristenUnie onaangenaam verrast door gedragscode kabinet voor homopastoraat
- Kees van der Staaij vraagt zich af waarom IKEA-bezoekers meer vrijheid hebben dan kerkgangers
- Kees van der Staaij debatteert met minister over genderneutraal speelgoed: "Kunt u uw tijd echt niet beter besteden?"
- Gert-Jan Segers schrikt van kerken die nog diensten houden: "We moeten bekend staan om naastenliefde"
Meer over Politiek »

Reacties

M
Ik lees hier,, eerste kinderen komen naar nederland". Hrt artikel zegt, gaan naar opvang op vasteland van Griekenland. Zie ik iets over het hoofd?
r
Een goede zaak! Wel is het twijfelachtig dat bij veel gelegenheden professoren, medici, kerkleiders of noem maar op en masse brieven sturen om iets gedaan te krijgen of aan te tonen. Goed dat de samenleving meer van zich laat horen op deze manier maar het kan ook belerend overkomen. Voor deze kinderen is het echter, net als een kinderpardon, geweldig al vraag ik mij af wat na enige tijd opvang er dan gebeurt.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg nu volledige toegang tot CIP.nl!