filipijnen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

31 augustus 2020 door Nienke Alblas

Islamitische bomaanslagen bij Filipijnse kathedraal: 15 doden

Twee moslimvrouwen hebben met een dubbele bomaanslag dood en verderf gezaaid bij een kathedraal in de Filipijnen. "De eerste vrouw liet de bom afgaan in een kerkdienst, de tweede vrouw blies zichzelf op bij haar arrestatie na de eerste aanslag", vertelt militaire woordvoerder Brigadier Generaal William Gonzales aan de Christian Post.

"We hebben broers, zussen en vrienden verloren en zijn in diepe rouw en verdriet. We zijn één familie in deze moeilijke tijd", getuigt de bisschop van de kathedraal, Charlie Inzon. "De gestorven slachtoffers zijn gestorven als martelaren die zijn gestorven voor hun geloof in Christus, omdat ze in Jolo blijven ondanks de constante dreiging en risico's."

De aanslag werd op maandag 24 augustus gepleegd door twee moslimvrouwen naast een kathedraal op een zuidelijk eiland in Jolo. Het eiland waar de aanslag werd gepleegd is voornamelijk katholiek. De vrouwen waren weduwen en waren gerekruteerd door een een islamitische terreurgroep die strijd voor een islamitisch Filipijnen. Vijftien mensen kwamen bij de aanslag om het leven, tachtig mensen raakten gewond.

Sinds 2017 nemen de islamitische, terroristische aanvallen toe in het zuiden van de Filipijnen. De islamitische terreurgroep richt zich bewust op andersgelovigen en dus ook christenen. Het voornamelijk christelijke gebied kent veel gelovige gemeenschappen en kerken die door zich door het toenemende gevaar steeds meer bedreigd voelen. 


Christenvervolging
- Christenvervolging in Amsterdam: Bommeldingen bij kerk en doodsbedreigingen
- Christelijke jongen (14) in stukken gehakt door fanatici
- Het christendom wordt vernietigd en het Westen kijkt toe en zwijgt
- Christenen moeten van Indiase politie Jezus aan het kruis imiteren terwijl ze worden bespot en mishandeld
- Ook christenen uit Nederland horen bij de vervolgde kerk
Meer over Christenvervolging »

Lees het volledige artikel

Reacties

T
Verschaft godsdienstvrijheid het recht van terreur? Iedere aanslag is in feite lafhartig en crimineel. De inspiratie levert de islam door de leer van de Jihad.

Het is algemeen bekend Jihad aanzet tot moord. Wie begrijpt, dat de islam, alsmede verantwoordelijke niet voor wordt aangeklaagd als terroristische organisatie? Wanneer is de maat van tolerantie vol? Het in het rood afgedrukte lijstje over christenvervolging alleen al zou voldoende moeten zijn om de leer van haat -de Jihad- te verbieden.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Download hier al onze gratis e-books + achtergronden!