familie sparks
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

22 juli 2020 door Nienke Alblas

Echtpaar verliest twee kinderen bij tragisch auto-ongeluk: "God was bij ons toen we van de weg raakten"

Op 12 juli 2020 stond de wereld van Brad en zwangere Crystal Sparks stil. Op de terugweg naar het Amerikaanse San Diego van hun vakantie in San Antonio verloren zij de controle over het stuur van hun Chevrolet op een donkere snelweg. Dat meldt Faithwire. Bij het auto-ongeluk kwamen twee kinderen van het echtpaar om het leven. Ondanks deze tragedie blijven de ouders vol van het geloof. "God is goed. Hij was bij ons vanaf het moment dat we van de weg raakten", getuigt moeder Crystal.

In de auto zaten hun zes kinderen: Cameryn (13), Bailey (12), Landon (10), Sadie (7), Jackson (5) en Wilson (3). Daarnaast is Crystal op het moment van het ongeluk zeven maanden in verwachting van hun zevende kind. De auto sloeg meerdere keren over de kop bij het ongeluk. Bailey en Landon kwamen hierdoor om het leven. De rest van de familie is opgenomen in het ziekenhuis. De ongeboren baby van de familie Sparks lijkt ongedeerd.

Omgaan met het verlies
"Emotioneel en geestelijk gezien voel ik me goed", getuigt vader Brad van het ongeluk in een videobericht. De vader vertelt over het gemis van de kinderen. "Hij (Landon, 10) was onwijs sociaal en vertelde talloze verhalen. Zij (Bailey, 12) hield van alles wat met creativiteit te maken had. We rouwen momenteel om het verlies van onze twee kinderen. Het is onwijs verdrietig dat we hen moeten missen, maar ik weet waar mijn kinderen nu zijn en dat maakt dat ik met mijn rouw om kan gaan."

"Het is onwijs verdrietig dat we hen moeten missen, maar ik weet waar mijn kinderen nu zijn en dat maakt dat ik met mijn rouw om kan gaan."

Zodra Brad uit het ziekenhuis is, wil hij teruggaan naar de plaats van het ongeluk, om de persoon die ter plaatse was te bedanken voor het bellen van de hulpdiensten. De gemeenschap die om de familie Sparks heen staat heeft een Gofundme-pagina opgezet om de familie financieel te ondersteunen in deze moeilijke periode.

Gebed in nood
"Brad reageerde snel op het ongeluk. Hij riep de namen van de kinderen om te controleren of zij in orde waren", herinnert Crystal zich van het ongeluk. "Sadie kon ons vertellen dat ze Landon buiten de auto met zijn ogen dicht zag liggen en zei dat ze Bailey niet kon vinden. Op dat moment riep ik uit tot God: 'Heer, U kent mijn wil, maar laat Uw wil geschieden.' Ik had nooit verwacht dat ik zoiets kon zeggen op zo'n dieptepunt in mijn leven. Ik ben God dankbaar."

Toen de moeder hoorde dat twee kinderen waren overleden, had ze een bijzondere ervaring. "Mijn hart was gebroken. Ik wist dat het leven nooit meer hetzelfde zou zijn, maar ik weet ook dat de Heilige Geest in mij leeft. Hij is met mij", aldus Crystal. "Met gesloten ogen en tranen over mijn wangen sprak ik de woorden: 'De Heer geeft en neemt, dus ik zal KIEZEN om te zeggen: gezegend is de naam van de Heer.'"

"God is goed," schrijft Crystal nog op social media. "Hij is met ons geweest vanaf het moment dat de auto van de weg raakte. Hij biedt ons oneindig veel troost en vrede en zal dit overvloedig blijven schenken."


Rouw
- Bert bad om genezing doodzieke zoon Jarnoud: "Hij wilde niet beter worden, hij wilde naar God toe"
- Na het sterven van zijn zoon zag Bert iets belangrijks over het hoofd
- Willy raakte God kwijt nadat ze haar man verloor: "Ik zette Hem buiten de deur"
- De zoon van Bert stierf: dit wil hij aan iedere christen meegeven
- Willy leerde na overlijden man weer genieten van het leven: "Ik voelde me schuldig"
Meer over Rouw »

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen